Для пісного меню ми підготували на сьогодні просту страву на основі гречаної крупи. Гречка з овочами і смачна, і корисна. Як відомо, гречана крупа добре поєднується як з овочами, так і з іншими бюджетними продуктами. Ми використали цю її властивість в запропонованій пісній страві і в підсумку отримали чудову за смаковими якостями кашу з тушкованою овочевою сумішшю. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе все зробити швидко і правильно.
Інгредієнти: Вода, Гречка, Заморожені овочі, Рослинна олія, Сіль, Цибуля
Інгредієнти:
- крупа гречана – 1 склянка;
- олія рослинна – 30 мл;
- заморожена овочева суміш (типу «Мексиканська») – 200 гр;
- вода – склянки;
- цибуля-ріпка – 1 штука;
- сіль – за смаком
- цибуля зелена – за бажанням.
Як приготувати гречку з овочами
Для початку, приділимо увагу гречаній крупі. Перебираємо її, якщо є «сторонні» зерна, видаляємо їх. Гречку перебрали, тепер потрібно її ретельно промити під холодною водою. Після процедури промивання вода повинна залишатися прозорою. Перекладаємо гречку в підходящу каструлю, заливаємо необхідним обсягом води. Ставимо варитися. Сіль додаємо перед самим кінцем варіння.
Паралельно, для нашої пісної гречаної каші, підготуємо овочі. Очищаємо цибулину. Перекладаємо її на обробну поверхню, щоб нарізати дрібними кубиками.
Цибулеву нарізку відправляємо смажитись на сковороду в підігріту рослинну олію.
Через хвилини три до підсмаженою цибулі додаємо заморожену овочеву суміш. Трохи підливаємо води (при необхідності).
Іноді перемішуючи, інгредієнти на сковороді тушкуємо до готовності.
Коли каша готова, до неї викладаємо тушковану овочеву суміш і перемішуємо.
Гречка з овочами готова. Подачу пісної каші можна урізноманітнити і ароматизувати нарізкою з зеленої цибулі.
Приємного апетиту всім!
Гречка з овочами смачно – відео-рецепти
Якщо вам цікаво, що ще можна приготувати з гречаної крупи та овочів, пропоную подивитися підбірку рецептів нижче.
Гречана каша з овочами і грибами
А це гречка з капустою – просто і смачно.
Може бути вам сподобається і такий цікавий варіант приготування.
Якщо любите томати, то, безумовно, спробуйте зробити і цей рецепт.
Всім здоров’я і приємного апетиту!