Печериці, смажені з цибулею в сметані

Рецепт, про який йтиметься далі, для тих, хто обожнює страви з грибів. Печериці, смажені з цибулею в сметані – це неймовірно смачно. На приготування цієї страви піде зовсім мало часу, а з усіма тонкощами покрокового фото-рецепту справиться, навіть, малодосвідчена господиня. Гостям та рідним надовго запам’ятається ніжний смак грибної страви.

Складники:

Печериці смажені з цибулею в сметані

  • пів кілограма підготовлених, відповідним чином, шампіньйонів;
  • 1 морквина середнього розміру;
  • 1 цибуля (можна замінити зеленню цибулі);
  • 150 грамів сметани;
  • сіль;
  • перець;
  • соняшникова олія.

Як приготувати шампіньйони, смажені з цибулею в сметані

Спочатку, необхідно нарізати гриби на четвертинки. Якщо печериці маленького розміру, то їх можна смажити в цілому вигляді. Викладати їх слід на розігріту сковорідку, скроплену олією. Тушкуватися вони повинні під накритою кришкою протягом 10 хвилин на мінімальному вогні.

Печериці смажені з цибулею в сметані

За цей час слід почистити моркву та натерти на тертці з великими отворами. З цибулі необхідно зняти лушпиння та дрібно нарізати її. Після цього, треба вкинути овочі до грибів, перемішати й смажити ще 5 хвилин.

Печериці смажені з цибулею в сметані

Тепер, можна додавати сметану, посолити, поперчити все, перемішати та тушкувати ще 10 хвилин.

Печериці смажені з цибулею в сметані

Якщо подобається, коли підливи з-під грибів менше, то варто підняти кришку й збільшити температуру, а для того щоб печериці були з соусом, смажити без кришки потрібно лише протягом останніх 5 хвилин. На фото підливи багато.

Печериці смажені з цибулею в сметані

Печериці, смажені з цибулею в сметані, найкраще смакують у гарячому вигляді, а ще вони ідеально підходять до картопляного пюре або картоплі, запеченої в духовці.

Відеоформат рецепту стане в пригоді тим, кому зручніше готувати переглядаючи всі необхідні рекомендації, а не перечитуючи.