Рецепт, про який йтиметься далі, для тих, хто обожнює страви з грибів. Печериці, смажені з цибулею в сметані – це неймовірно смачно. На приготування цієї страви піде зовсім мало часу, а з усіма тонкощами покрокового фото-рецепту справиться, навіть, малодосвідчена господиня. Гостям та рідним надовго запам’ятається ніжний смак грибної страви.
Складники:
- пів кілограма підготовлених, відповідним чином, шампіньйонів;
- 1 морквина середнього розміру;
- 1 цибуля (можна замінити зеленню цибулі);
- 150 грамів сметани;
- сіль;
- перець;
- соняшникова олія.
Як приготувати шампіньйони, смажені з цибулею в сметані
Спочатку, необхідно нарізати гриби на четвертинки. Якщо печериці маленького розміру, то їх можна смажити в цілому вигляді. Викладати їх слід на розігріту сковорідку, скроплену олією. Тушкуватися вони повинні під накритою кришкою протягом 10 хвилин на мінімальному вогні.
За цей час слід почистити моркву та натерти на тертці з великими отворами. З цибулі необхідно зняти лушпиння та дрібно нарізати її. Після цього, треба вкинути овочі до грибів, перемішати й смажити ще 5 хвилин.
Тепер, можна додавати сметану, посолити, поперчити все, перемішати та тушкувати ще 10 хвилин.
Якщо подобається, коли підливи з-під грибів менше, то варто підняти кришку й збільшити температуру, а для того щоб печериці були з соусом, смажити без кришки потрібно лише протягом останніх 5 хвилин. На фото підливи багато.
Печериці, смажені з цибулею в сметані, найкраще смакують у гарячому вигляді, а ще вони ідеально підходять до картопляного пюре або картоплі, запеченої в духовці.
Відеоформат рецепту стане в пригоді тим, кому зручніше готувати переглядаючи всі необхідні рекомендації, а не перечитуючи.