Смачний овочевий суп-пюре під назвою «Мисливський» із копченостями, обов’язково приверне увагу багатьох господинь. Цей кулінарний шедевр створений спонтанно. Але результат перевершив усі очікування. Авторка рецепту, господиня з досвідом, котра додала ще й дещо своє, запевняє, що для її рідних ця страва стала однією з улюблених. Покроковий рецепт із фотографіями дасть змогу всім, без жодних труднощів, справитися з усіма етапами приготування.
Інгредієнти: Запашний перець горошок, Зелений горошок, Картопля, Ковбаса копчена, Лавровий лист, Морква, Перець чорний горошком, Свинина копченая, Цибуля
Складники:
- 300 грамів зеленого горошку (у свіжому або замороженому вигляді);
- 150 грамів сервелату;
- 150 грамів салямі;
- 150 грамів копченої підчеревини;
- 6 середніх картоплин;
- 1 морквина;
- 1 цибуля;
- 1 лист лавра;
- духмяний перець горошком;
- чорний перець (у меленому вигляді).
Як приготувати овочевий суп-пюре з копченостями та ковбасою
Насамперед, потрібно поставити кип’ятити воду в каструлі відповідного розміру. За цей час, варто зайнятися підготовкою овочів, тобто моркву, картоплю та цибулю необхідно почистити та помити.
Моркву нарізати на кільця, завтовшки не більше, ніж 1 см, картоплю розділити на 6 частин, цибулю нарізати на великі кубики (як на фото).
Коли попередньо підсолена вода закипить, до неї можна відправляти овочі та спеції за смаком.
Доки варяться овочі потрібно підготувати м’ясо: з підчеревини зняти шкірку й нарізати на кубики (5х5 мм), всю ковбасу нарізати соломинками.
Потім, вкинути на розігріту сковорідку копчену підчеревину й смажити, доки вона не перетвориться на шкварки.
Після цього, потрібно відправити на сковороду нарізку ковбас і смажити їх до рум’яного відтінку.
Коли овочі зваряться, до них слід вкинути половину порції зеленого горошку й кип’ятити суп ще протягом 2 хвилин.
Після цього, його необхідно перебити в блендері до однорідного стану й відправити на плиту.
До супу-пюре потрібно додати підсмажені копченості, а коли він закипить вкинути решту зеленого горошку.
Після цього, суп повинен покипіти ще протягом 3-4 хвилин. Спробувавши, чи достатньо солі та перцю й “підкоригувавши” смак, страву слід залишити на 10-15 хвилин, щоб настоялася.
Готуючи суп-пюре власноруч, звичайно ж, можна експериментувати, проте копчену підчеревину слід використати обов’язково, а от ковбаси можуть бути будь-якого сорту. Консервований горох у такій першій страві недоречний. З ним текстура та смак супу-пюре буде не такою, як потрібно. Замість свіжого або замороженого гороху, можна застосувати сушений (відваривши його майже до готового стану, можна додавати овочі й варити суп до кінця).
Такий овочевий суп-пюре з копченостями смачно урізноманітнить повсякденний раціон.
Стислий відео рецепт супу-пюре з копченостями неодмінно стане в пригоді.