Молода картопля з куркою в духовці в рукаві

Після бурхливих святкувань і їжі, що містить багато калорій або влітку, коли дуже спекотно, часто хочеться якоїсь спокійної дієтичної страви.

Смачна молода картопля, запечена в духовці з куркою та овочами, в таких випадках, якраз те, що треба. Користуючись покроковим фото-рецептом вийде без жодних зусиль приготувати молоду картоплю з куркою в духовці. Така запечена й смачна страва корисна для всіх.

Складники:

  • 5 молодих картоплин великого розміру;
  • 1 морквина;
  • 1 болгарський перець великого розміру (колір не має значення);
  • 2 середні цибулі;
  • 550-600 грамів міксу курятини (гомілка, стегно, крило);
  • півтора грама розмарину в сушеному вигляді;
  • 1,25 грама паприки;
  • 3 грами великої морської солі;
  • 2 ст. л. свіжовичавленого соку лимона чи лайму;
  • зелень, яка найбільш подобається для презентації (на фото в статті кінза).

Як запекти молоду картоплю з куркою в рукаві в духовці

Щонайперше, слід ввімкнути духовку на 190 °C, щоб розігрівалася.

В окремій посудині необхідно замаринувати курячий мікс зі спеціями та соком лимона чи лайму.

Картоплю потрібно помити та нарізати на великі кружечки. Почищені цибулю з морквою теж слід нарізати на немалі шматки, а болгарський перець (без насінин) на великі смужки.

Після цього, все необхідно помістити в кулінарний рукав і “закрити” його спеціальною кліпсою (ниткою або з допомогою степлера). Потім, обережно перевернувши декілька раз, наповнений рукав потрібно перемішати.

Запечена молода картопля з куркою в рукаві

Рукав зі стравою треба розмістити на деку, проколоти його зубочисткою в одному місці й відправити в духовку на 45 хвилин. Після зазначеного часу, рукав потрібно надірвати та ще пекти молоду картоплю з курятиною не більше, ніж 7 хвилин.

Молода картопля з куркою в духовці в рукаві

Готову страву необхідно розмістити на великій тарілці й посипати нарізаною зеленню. Подавати на стіл її потрібно, звичайно ж, лише в гарячому вигляді.

Молода картопля з куркою в духовці в рукаві

Молода картопля з куркою, запечена в рукаві, має ідеальний смак та апетитну “кольорову картинку”. Вона ідеально підходить для дієтичного харчування.