Надзвичайно апетитний і ніжний салат з перепелиними яйцями вартий уваги кожної з читачок, які звикли радувати своїх рідних чимсь оригінальним і смачним. Авторка рецепту, звичайна господиня, придумала його самостійно. Результат вийшов дуже смачним, не дивлячись на те, що все надто просто. Покрокові фото та докладний опис неодмінно допоможуть під час приготування.
Інгредієнти: Болгарський перець, Пекінська капуста, Перепелиці, Сіль, Соєвий соус, Соняшникова олія, Томати, Яйця перепелині
Складники:
- 4 перепілки;
- 10 перепелиних яєць;
- 100 грамів болгарського перцю;
- 350 грамів пекінської капусти;
- 150 грамів помідор чері;
- 20 грамів соняшникової олії;
- 20 грамів соєвого соусу;
- кухонну сіль (якщо є потреба).
Зміст
Як приготувати салат з перепелиними яйцями
Спершу, необхідно зварити перепілок та перепелині яйця.
Поміщати, випотрошені та попередньо помиті, тушки птиці потрібно в киплячу воду в цілому вигляді.
Приготуються перепілки через 30 хвилин. Вогонь має бути середнім. Після цього, потрібно зняти каструлю з плити й вийняти перепілок, із допомогою шумівки. Після цього, м’ясо має остигнути при кімнатній температурі.
Як варити перепелині яйця для салату
Щоб відварити яйця перепілок вкруту, їх необхідно помістити в ківшик, залити холодною водою та варити, після закипання, 5 хвилин.
Потім, кип’яток з-під яєць слід злити й залити їх холодною водою, щоб остигли.
Доки яйця та перепелині тушки охолонуть, можна підготувати овочі для салату. Салатний перець потрібно помити під краном, видалити його хвостик, почистити серединку від насінин і нарізати тонкими довгими соломинками.
Помідори чері слід відірвати від зелених гілочок і помити.
Пекінську капусту необхідно сполоснути холодною водою і розібрати на окремі листки, які треба нарізати соломинками.
Очищені від шкаралупи яйця потрібно розрізати навпіл.
З відварених перепілок знадобляться лише грудки та ніжки. Птицю спершу слід звільнити від шкірки, а потім, м’ясо з необхідних частин відібрати від кістки та нарізати тонкими соломинками.
Збірка салату
Всі складники необхідно помістити в салатницю, заправити олією, соєвим соусом і акуратно перемішати.
Перемішавши все, необхідно спробувати салат на смак. За необхідності можна додати небагато солі. Варто не забувати, що соєвий соус солоний.
Смачним і ніжним салатом із перепелиними яйцями можна смакувати.
Салатик дуже просто та легко готувати. Він виходить дуже ситним і водночас, легким, завдяки овочевим компонентам.