Домашні грінки з чорного хліба з яйцем у духовці

Відмінно поснідати зранку можна грінками з чорного хліба з яйцем. Вони дуже смачні, ситні та “симпатичні”. Покроковий рецепт із фото допоможе швидше розібратися в тому, як готувати домашні грінки.

Як зробити грінки з чорного хліба з яйцем у духовці

Необхідно взяти чорний хліб і нарізати його на скибочки завтовшки 1-1,5 см. Найкраще для приготування будь-яких грінок використовувати вже нарізані на пекарні буханки. З них можна отримати дуже акуратні грінки.

хліб чорний

З допомогою гострого ножа, слід вирізати серединку м’якуша. Форма може бути якою завгодно: квадратною, круглою, овальною. Від скоринки необхідно зробити відступ не менше, ніж 1 см.

вирізаємо м'якуш

Після цього, потрібно застелити деко пергаментним папером, змастити його рослинною олією та розмістити на ньому шматочки хліба, а потім, кожен із них, із допомогою кулінарного пензлика, намазати олією.

змащуємо маслом

Фото нижче ілюструє те, який вигляд мають “формочки” з хліба для грінок.

Форми з хліба

Тепер, у кожен шматочок хліба, слід вбити по 1 курячому яйцю. Якщо є бажання, жовтки можна проткнути, але, в такому разі, яєчня не матиме більш естетичного вигляду. Яйця необхідно посолити за смаком.

розбиваємо яйця

Пектися грінки повинні в розігрітій до 180 °С духовці протягом 20 хвилин.

готові грінки

Готові смачні грінки треба подавати до столу на порційних тарілках із гарячим чаєм або кавою.

Грінки з яйцем

Такі грінки з яйцем, приготовані в духовці, неодмінно сподобаються усім членам сім’ї. До того ж, на їх приготування не потрібно багато часу та зайвих зусиль.