Більшість господинь звикла фарширувати різні овочі, наприклад, перець, помідори, капусту тощо. Начиняти можна й картоплю. Цей покроковий рецепт із фото дозволить урізноманітнити повсякденні страви з цього овочу.
Інгредієнти: Зелень, Картопля, Лавровий лист, Морква, Перець чорний мелений, Сіль, Соняшникова олія, Томатна паста, Фарш м'ясний, Цибуля
Фарширована картопля, просочена м’ясним ароматом, входить дуже смачною. Страву легко та просто готувати, навіть, не знадобиться нічого перемішувати. Головне, для приготування фаршированої картоплі – це мати посуд із товстими стінками або, ще краще, чавунний казан.
Складники:
- картопля;
- який завгодно м’ясний фарш (у даному рецепті використовувався з яловичини);
- 2 ріпчасті цибулини (одна для фаршу, одна для обсмажування);
- 1 морквина;
- соняшникова олія;
- 2 ст. л. томат-пасти (за бажанням);
- сіль, перець, лист лавра, зелень – за смаком.
Як приготувати тушковану картоплю, фаршировану м’ясним фаршем
Спершу, потрібно приготувати м’ясну начинку. Для цього, необхідно будь-який фарш (все залежить від смакових уподобань), з’єднати з дрібно нарізаною цибулиною, сіллю та чорним перцем у меленому вигляді.
Картоплю слід почистити та помити. Якщо є великі екземпляри, то їх варто розрізати на дві половини.
З допомогою спеціального ножа, необхідно вирізати серцевину картоплин.
Дуже зручно робити місце для начинки спеціальною спіралькою, яка діє за принципом свердла. Гострий її кінець потрібно встромити в картоплю. Прокручуючи нею, вийде рівно прорізати центр картоплі. Якщо випадково проткнути її наскрізь, то не варто переживати, фарш усередині все одно добре триматиметься. Коли такого пристрою нема, то можна спробувати скористатися для цього звичайним вузьким ножем.
На фото нижче зображений спеціальний ніж для видалення серцевин із картоплин.
Підготовлену картоплю можна наповнювати фаршем. Серцевини мають вигляд симпатичних спіральок. Ними можна прикрасити страву.
Фарширувати картоплю приготовленою начинкою потрібно досить щільно.
Після цього, треба моркву та цибулю нарізати й обсмажити на олії. Якщо є бажання, то до засмажки можна додати томат-пасти, але, в такому випадку, варто буде врахувати те, що від неї картопля стане твердою і її треба буде готувати дещо довше.
Тепер, фаршировану картоплю необхідно викласти в казан, покрити верх смаженими овочами, обов’язково, пересипати кожен шар сіллю, додати лавровий лист і підлити, десь, 1-1,5 склянки гарячої води. Рідина не повинна покривати страву. Зверху слід викласти симпатичні спіральки.
Казан необхідно щільно накрити кришкою й під час тушкування не відкривати.
Вогонь має бути середнім, перших 10-15 хвилин, потім, його слід зменшити на мінімальний і через 40-45 хвилин можна перевірити готовність картоплі, з допомогою виделки.
Подається фарширована картопля на загальній тарілці або на порційних тарілочках. Зверху, страву слід полити соусом і притрусити зеленню.
Смачно, навіть на фото!