Бісквіт – це один з найпростіших видів солодощів, які мають чудовий смак та ніколи не будуть зайвими в якості десерту до чаю.Пропонуємо вам елементарний рецепт, з яким впорається навіть новачок в куховарінні.
Інгредієнти: Борошно, Розпушувач, Рослинна олія, Цукор, Яйце
Для приготування необхідно взяти:
- 6 великих курячих яєць;
- 200 грамів пшеничного борошна;
- 160 грамів цукрового піску;
- пакетик розпушувача для тіста (6 грамів);
- олію для змащування форми.
Як спекти простий бісквіт в домашніх умовах
Спочатку візьміть зручну ємність, розбийте туди яйця, додайте цукор та розпушувач.
Далі візьміть блендер і збивайте яйця, аж доки піна не стане пишною і буде стійкою, навіть коли ви почнете додавати борошно.
Вам знадобиться небагато борошна, бо в бісквіті воно не є основним інгредієнтом.
Сипте борошно потроху та ретельно помішуйте. І не додавайте його більше, ніж вказано в рецепті. Покладете забагато борошна – бісквіт не підніметься.
Збивайте тісто блендером, аби воно вийшло максимально однорідним, без грудочок.
Далі розігрійте духовку до 180-ти градусів, візьміть форму, змастіть олією, вилийте в неї тісто і печіть 60 хвилин, не відкриваючи духовку.
Потім дістаньте форму з пічки, дайте бісквіту трохи охолонути, витягніть його, накрийте рушником та лишіть на 30 хвилин.
Такий бісквіт можна покрити будь-яким кремом, глазур’ю, або просто їсти без нічого, бо він і так чудово смакує.