Медові панкейки на кефірі – пишні та смачні

Американські панкейки – це один з видів млинців. Вони є чудовим сніданком для тих, хто любить ситну і солодку їжу.
Завдяки кефіру такі панкейки нагадують бісквіт, а мед додає їм дуже цікавий смак та дивовижний аромат.

Для приготування страви необхідно взяти наступні інгредієнти:

медові панкейкі

  • 250 мілілітрів кефіру;
  • 150 мілілітрів молока;
  • 280 грамів борошна;
  • 2 яйця;
  • 30 грамів масла вершкового розтопленого;
  • 2 столові ложки меду;
  • 1 столову ложку цукру;
  • 1 чайну ложку солі;
  • ¼ чайної ложки ваніліну;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • 1/3 чайної ложки соди.

Як приготувати панкейки на кефірі з медом

Спочатку треба змішати рідкий мед та розтоплене масло. Далі до цих інгредієнтів додаються яйця, цукор, сіль, ванілін, холодний кефір і молоко. Тепер всі інгредієнти треба перемішати, аби вийшла однорідна маса.

медові панкейкі

Наступний етап – робота з борошном. Візьміть окрему ємність, просійте туди борошно, додайте соду і розпушувач та перемішайте.

Далі можете додавати ці компоненти в основну суміш. Щоб точно вгадати з консистенцією тіста, варто від загальної кількості борошна відсипати 3 столові ложки на досипання.

медові панкейкі

Тісто має вийти, наче густа сметана.

медові панкейкі

Тепер можна смажити  ваші млинці. Для цього невелику кількість олії розітріть по розігрітій пательні та викладіть в її центр пів черпака тіста.

медові панкейкі

Смажити панкейки треба приблизно 2 хвилини на одній стороні та 1 хвилину на другій. Якщо тісто почало вкриватися бульбашками – можна перевертати млинець. Смажити таку страву можна тільки на маленькому вогні і сухій пательні. Тоді млинці добре пропечуться.

За цим рецептом повинно вийти десь 13-14 штук.

медові панкейкі

В Америці таку їжу подають з кленовим сиропом або вершковим маслом. Але ви можете додати варення, шоколад, вершки, або будь-що на ваш смак.

Насолоджуйтеся чудовими панкейками та пригощайте своїх друзів.