Американські панкейки – це один з видів млинців. Вони є чудовим сніданком для тих, хто любить ситну і солодку їжу.
Завдяки кефіру такі панкейки нагадують бісквіт, а мед додає їм дуже цікавий смак та дивовижний аромат.
Інгредієнти: Борошно, Ванілін, Вершкове масло, Кефір, Мед, Молоко, Розпушувач, Сіль, Сода, Цукор, Яйця
Для приготування страви необхідно взяти наступні інгредієнти:
- 250 мілілітрів кефіру;
- 150 мілілітрів молока;
- 280 грамів борошна;
- 2 яйця;
- 30 грамів масла вершкового розтопленого;
- 2 столові ложки меду;
- 1 столову ложку цукру;
- 1 чайну ложку солі;
- ¼ чайної ложки ваніліну;
- 2 чайні ложки розпушувача;
- 1/3 чайної ложки соди.
Як приготувати панкейки на кефірі з медом
Спочатку треба змішати рідкий мед та розтоплене масло. Далі до цих інгредієнтів додаються яйця, цукор, сіль, ванілін, холодний кефір і молоко. Тепер всі інгредієнти треба перемішати, аби вийшла однорідна маса.
Наступний етап – робота з борошном. Візьміть окрему ємність, просійте туди борошно, додайте соду і розпушувач та перемішайте.
Далі можете додавати ці компоненти в основну суміш. Щоб точно вгадати з консистенцією тіста, варто від загальної кількості борошна відсипати 3 столові ложки на досипання.
Тісто має вийти, наче густа сметана.
Тепер можна смажити ваші млинці. Для цього невелику кількість олії розітріть по розігрітій пательні та викладіть в її центр пів черпака тіста.
Смажити панкейки треба приблизно 2 хвилини на одній стороні та 1 хвилину на другій. Якщо тісто почало вкриватися бульбашками – можна перевертати млинець. Смажити таку страву можна тільки на маленькому вогні і сухій пательні. Тоді млинці добре пропечуться.
За цим рецептом повинно вийти десь 13-14 штук.
В Америці таку їжу подають з кленовим сиропом або вершковим маслом. Але ви можете додати варення, шоколад, вершки, або будь-що на ваш смак.
Насолоджуйтеся чудовими панкейками та пригощайте своїх друзів.