Медовик зі сметанним кремом - смачний і простий сметанний торт з медом

Медовик зі сметанним кремом – смачний і простий сметанний торт з медом

За допомогою цього рецепту можна приготувати ніжний домашній торт медовик з пісочним коржами. Вони просто випромінюють легкий пряний медовий аромат та перешарованими кислувато-солодким сметанним кремом. Запропонований рецепт торта домашній і у нашій сім’ї печемо ми його давно. У бабусиній рецептурній книзі він записаний як класичний. Приготування медовика дуже просте і виграшне по відношенню до інших рецептів тим, що коржі випікаються дуже швидко. Час перебування у духовці не більше 6 хвилин. Швидкість приготування робить цей смачний медовик зі сметанним кремом в домашніх умовах легким та приємним.

Домашній торт медовик зі сметанним кремом

Як приготувати медові коржі

Приготування почнемо з медових коржів. Для цього, 100 гр м’якого вершкового масла змішуємо з 150 гр цукру і 2 ст. ложками меду та збиваємо міксером. Якщо мед густий, його можна трохи підігріти на плиті. Кип’ятити не треба, на водяній бані мед швидко стане рідким.

Додати в цю суміш два яйця і продовжити збивання. Довго збивати не треба, просто потрібно домогтися отримання однорідної маси.

Додаємо, приблизно, 420 гр борошна, 1 ч. ложку розпушувача і замішуємо тісто. На цій стадії замішування тіста продовжуємо робити руками. Медове тісто готове, якщо перестане липнути до рук. Якщо тісто ще все липне – додайте борошна.

Далі, поділяємо медове пісочне тісто на 6 рівних частин. Розкачуємо кожну тонко, але так, щоб можна було перенести на деко. Намагаємося зробити коржі однакової форми, щоб їх потім можна було скласти в один симетричний торт. Але, якщо будь-які частини не рівні – не турбуйтеся. Готові корж потім підрівняти ножем і відрізані частини використаємо для прикраси медовика.

Розкачані коржі потрібно викласти на змащене вершковим маслом деко та поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 6 хвилин. За цей час коржі повинні стати красивого золотистого кольору. При випіканні, вони трохи збільшуються в розмірі і можуть змінити форму. Коли всі коржі будуть готові, відріжте місця що некрасиво випирають і відкладіть їх.

Як зробити сметанний крем для торта

Беремо 2 склянки сметани (500 гр) і 1 стакан цукру та збиваємо міксером до розчинення останнього. Для аромату можна додати 2 ч. ложки ванільного цукру.

Якщо ви хочете приготувати кислуватий крем, сметану можна брати з низьким вмістом жиру. Чим сметана жирніша, тим вона ніжніша і крем буде густішим. Але, густа сметана гірше всмоктується в коржі. В такому випадку, їх краще додатково змастити будь-яким рідким сиропом. При такому підході домашній торт вийде менш сухим і більш ніжним. Змастіть всі шари сметанним кремом, включаючи верхній.

Як прикрасити медовий торт

Обрізки від коржів розкачайте качалкою до стану крихти. Ними зверху потрібно посипати верхній корж, що і буде служити прикрасою для нашого смачного домашнього медового торта. Якщо таке оформлення десерта здається вам недостатнім, то можна додатково приготувати ваш улюблений масляний крем, глазурь чи розтопити шоколад і поверх крихти прикрасити візерунками.

Домашній торт медовик зі сметанним кремом

Дайте торту Медовик зі сметанним кремом настоятися і пам’ятайте, чим довше він простоїть, тим буде смачнішим.

Відео-рецепти Медовика зі сметаною

А теперь пропонуємо до перегляду відео, у яких автори роблять аналогічні описаним вище катані коржі з медом, але сметанний крем у кожної господині різний. А, як відомо, смак крему суттєво впливає на смак самого десерта. Отже, змінюючи рецепт крему із сметани отримуємо різні за смаком домашні медові торти.

Перший відео-рецепт – класичний медовик з самим простим кремом зі сметани.

У цьому рецепті на вас чекають відразу два варіанти приготування крему для медового торта: традиційний сметанний та крем-пломбір.

А по цьому рецепту зможе зробити Медовик з кремом із сметани та згущонки.