Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами - домашній медовий торт

Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами – домашній медовий торт

Скоро, скоро настане Новий Рік і напередодні свята багато господинь задумуються про те, який десерт зробити на Новорічне застілля. Адже хочеться щоб він задовільнив багато критеріїв: смачний був та ніжний,  оформлений відповідно до свята, приготувати можна було просто і швидко та ще й із доступних всім продуктів. Я пропоную зробити разом зі мною сьогодні медовик з сирним кремом та грецькими горіхами. Такий домашній торт готується швидко і просто, а виходить такий домашній медовик не тільки смачний, але і красивий – схожий на сніговий сугроб, що созвучно з новорічною темою. Всі етапи приготування медовика відображені в рецепті з покроково зробленими фото.

Продукти для тіста:

Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами

  • масло вершкове – 150 гр;
  • яйця – 3 шт.;
  • пісок цукровий – 50 гр;
  • мед бджолиний – 150 гр;
  • пшеничне борошно – 300 гр;
  • сода – 1 ч.л. без гірки.

Продукти для крему:

Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами

  • волоський горіх – 150 гр;
  • сир – 250 гр;
  • цукор – 200 гр;
  • сметана – 300 гр.

Як приготувати медовик з сирним кремом та горіхами

Медове тісто для торта

Почнемо готувати наш смачний десерт з того, що розтопимо на вогні в сотейнику шматочок вершкового масла.

Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами

Розтопленим маслом відразу змажемо роз’ємну форму для торта. Що б наш корж в процесі випічки не прилип до дна. На дно не забудьте покласти, заздалегідь вирізане по діаметру дна форми, коло з пергаментного паперу.

Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами

Потім, якщо мед у вас густий, його потрібно розтопити. Робити це можна або на водяній бані, або в мікрохвильовці як це зробила я.

Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами

Виливаємо мед в розтоплене масло.

Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами

У чашу блендера розбиваємо яйця, висипаємо цукор, соду і збиваємо.

Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами

У блендер додаємо суміш масла з медом і продовжуємо збивати вже все разом.

Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами

Потім, в чашу блендера нам потрібно потроху додавати борошно. У підсумку, у нас виходить красиве, злегка жовтувате тісто, що ллється. Заповнюємо ним форму і відправляємо у заздалегідь розігріту духову шафу на сорок хвилин. Випікати корж для медовика краще на невеликому вогні.

Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами

Ось такий у нас вийшов один великий м’який медовий корж висотою, приблизно, 4-5 см.

Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами

Потрібно дочекатися поки корж повністю охолоне і потім, гострим ножем розрізати його навпіл на два більш тонких коржи. Не лякайтеся, якщо у вас не вийде розрізати корж ідеально рівно або в процесі нарізки він трохи розкришиться. При складанні торта, дефекти коржа можна буде легко замаскувати.

Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами

Сирний крем на сметані

На наступному етапі ми приступаємо до приготування сирного крему. Просто складаємо в чашу блендера зазначену за рецептом кількість сиру, сметани і цукру.

Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами

Блендер включаємо на невелику швидкість, і всі інгредієнти крему перемішуємо в однорідну масу.

Волоські горіхи, можна додавати в торт сирими, але смачніше, якщо горіх трохи обсмажити на сковороді. Тут же в сковороді при обсмажуванні, я з допомогою качалки трохи розчавлюють горіхи, щоб в торті вони не були занадто великими шматочками.

Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами

Як оформити медовий торт

Нам залишилося тільки зібрати медовик з сирним кремом і горіхами. Беремо велике плоске блюдо і укладаємо не нього кільце від роз’ємної форма, в якій ми випікали коржі.

Всередину форми кладемо спочатку один корж і рясно перемащуємо його кремом.

Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами

Зверху крем щедро посипаємо шаром підсмажених горіхів. Трохи горіхів треба залишити для прикраси торта.

Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами

Потім, кладемо другий корж і другу половину крему наносимо на нього зверху.

Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами

Тортик потрібно прибрати в холодильник для просочення на п’ять-шість годин.

Коли мине згаданий час, дістаємо десерт з холодильника, знімаємо кільце, за допомогою якого ми формували торт на блюді, і прикрашаємо його подрібненими на м’ясорубці чи на млинці горіхами.

Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами

Ось такий симпатичний медовик з сирним кремом і горіхами вийшов у нас в розрізі.

Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами

Медовий десерт відмінно просочився найніжнішим кремом, коржі вийшли м’які – хоч губами їж. ? Якщо ви теж спекли в домашніх умовах горіховий медовик, то мали нагоду переконались у цьому.

Медовик з сирним кремом та грецькими горіхами

А також у тому, що медовик з сирним кремом і горіхами готувати дуже просто. Впевнена, що цей торт НЕ буде обділений увагою Ваших домочадців.

Відео-рецепт з каналу Aigul F. допоможе приготуванні медовика з сирним кремом, приготовленного зі згущеним молоком. Свою технологію приготування автор детально демонструє у відео.