Класичний білий бісквіт та бісквіт шоколадний – це смачно, але вже звично. А якщо поєднати їх разом? Пропоную сьогодні спекти в мультиварці двоколірний бісквіт Мармуровий. Він отримав таку назву завдяки своєму незвичайному забарвленню. Виходить він оригінальній на вигляд, надзвичайно смачний, а готувати його дуже просто. Докладний та простий рецепт випічки має зрозумілий та короткий опис, який супроводжують покроково відзняті фото основних етапів приготування.
Інгредієнти для бісквіта двох кольорів:
- борошно пшеничне – 180 гр;
- цукор – 160 гр;
- куряче яйце – 5 шт .;
- какао – 40 гр;
- масло вершкове – 10 гр;
Як приготувати бісквіт Мармуровий в мультиварці
Беру міксер, збиваю охолоджені яйця до стану піни і потихеньку всипаю цукор. Збиваю суміш до ніжно-кремового кольору. Не перестаючи працювати міксером, поступово всипаю борошно. Вимішую до однорідної маси.
Відливаю третю частину тіста в другу ємність і акуратно додаю какао. Таким чином, у нас виходить два види тіста.
Коло, вирізане з пергаментного паперу, змащую маслом і встеляю дно мультиварки.
Тепер, починається творчий процес. ? Виливаю світле тісто в підготовлену чашу для випікання, а в середину викладаю темне тісто.
Беру чисту шпажку/зубочистку/сірник/ніж і малюю химерні розводи-візерунки, починаючи з середини шоколадного тіста. Коли малювання по бісквітному тісту закінчено, випікаю годину в режимі “Випічка” при закритій кришці мультиварки.
Виходить ось такий смачний, пиний та досить високий Мармуровий бісквіт.
Пропоную до перегляду ще й відео-рецепт мармурового бісквіту з білого та шоколадного тіста.
Такий смачний, цікавий та незвичайний двоколірний десерт можна просто покрити шоколадною глазур’ю і нарізати на порційні шматочки, а при бажанні, можна розрізати на два шари і змастити улюбленим кремом.
Приємного чаювання!