Домашнє Пташине молоко – смачний торт, який у мене завжди асоціює з достатком і домашнім благополуччям. Знаєте як-то кажуть: “Будинок повна чаша і тільки “пташиного молока” в ньому не вистачає.” 🙂 Саме тому, милі кулінарки, аби ваш дом завжди був повна чаша і приготуйте для своїх домашніх повітряний, ароматний неймовірно смачний торт Пташине молоко з манкою і лимоном. Я впевнена, що витрачений час і ваші старання не залишаться непоміченими, а мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам швидко впоратися із завданням.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Какао, Маргарин, Розпушувач, Сметана, Цукор, Цукрова пудра, Яйце
Для коржа нам знадобиться:
- маргарин Вершковий – 150 гр;
- яйця – 4 шт.;
- борошно пшеничне – 250 гр;
- пісок цукровий – 250 гр;
- какао – 2 ч.л.;
- пекарський порошок (розпушувач) – 1 ч.л.
Продукти для сметанкової глазурі:
- какао – 2 ст.л.;
- сметана – 120 гр;
- цукор або цукрова пудра – 150 гр;
- масло вершкове – 50 гр.
Зміст
Як приготувати торт Пташине молоко з манкою і лимоном
Бісквітні коржі
Перше, що потрібно зробити, це замісити тісто на бісквіт. У чашу блендера кладемо маргарин, яйця, цукор і все збиваємо.
Розпушувач висипаємо в борошно і перемішуємо.
Потім, борошно з розпушувачем висипаємо в блендер і знову збиваємо тісто до отримання однорідної маси.
Так як в нашому торті буде два коржи – шоколадний і білий, то тісто потрібно розділити на дві рівні частини.
Білий корж випікаємо першим в розігрітій духовці протягом півгодини на маленькому вогні.
Так виглядає білий бісквіт після випічки.
У другу порцію тіста вмішуємо порошок какао.
Темний корж печемо так само як і світлий.
Готові бісквітні коржі для торта Пташине молоко ставимо остигати і тим часом приготуємо смачний і ароматний заварний крем з манкою і лимоном.
Як зробити та прикрасити Пташине молоко
До цього часу коржі повністю охолонуть і нам залишиться тільки зібрати наш домашній торт. На велике блюдо спочатку укладаємо темний корж і намазуємо на нього 2/3 крему.
Потім, зверху крему кладемо білий корж.
Частиною крему що залишилась, поливаємо верхній корж і ставимо тортик в холодильник на ніч для просочення кремом.
Глазур на сметані
Вранці будемо готувати глазур на сметані, щоб прикрасити готовий десерт. Варити її краще в алюмінієвій толстостенной посуді, у якій вона не пригорить.
Отже, сметану потрібно змішати з цукром і какао.
На середньому вогні доводимо суміш до кипіння і тут же знімаємо масу з вогню, додаємо вершкове масло.
Торт дістаємо з холодильника і, поки глазур не застигла, наносимо акуратно розподіляючи її по поверхні торта за допомогою столової ложки.
Ось такий наш домашній торт-красень вийшов відразу після нанесення глазурі.
Прибираємо його в холодильник ще на півгодини і після цього можемо куштувати.
Коли спечете такий торт, то з упевненістю можете похвалитися, що у вашому будинку є все, навіть Пташине молоко. ?
Супер смачний, ніжний, ароматний, в міру солодкий бісквітний торт з лимонним кремом на манці нарізаємо на порційні шматочки і швидко подаємо гостям разом з чаєм.
Відео-рецепт торта Пташине молоко від ютуб-каналу Готуємо з Іриною Хлєбніковою допоможе вам приготувати класичний чи то традиційний десерт з двома шоколадними коржами.