На вихідних балувала своїх рідних надзвичайно смачною і ароматною медовою випічкою. Пекла традиційний і дуже смачний пишний медовик в мультиварці. Крем до коржів на меду зробила дуже простий – вершкове масло зі згущеним молоком. Результат перевершив всі очікування. Ділюся перевіреним рецептом з фото, які покроково ілюструють весь процес приготування.
Інгредієнти: Борошно, Ванільна есенція, Вершкове масло, Згущене молоко, Кефір, Кунжут, Мед, Сода, Цукор, Яйце
Отже, що ж нам потрібно.
Для медового коржа:
- мед – 6 ч. ложок;
- масло вершкове або спред – 20 грам;
- яйце куряче – 1 штука;
- цукор – 4-5 ст. ложок;
- кефір (2,5%) – 150 міліграм;
- сода – 1 ч. ложка;
- ванільна есенція – 2 краплі;
- борошно пшеничне – 1,5-2 склянки або скільки візьме тісто.
Для крему:
- згущене молоко (варене або карамелізоване) – 500 міліграм;
- масло вершкове – 150-200 грам.
Для прикраси:
- кунжутне насіння (смажені) – 20 грам.
Зміст
Як приготувати медовик зі згущеним молоком в мультиварці
Як зробити тісто для пишного медовика
Головним інгредієнтом, який і подарував назву торту – є мед. Підійде будь-який, який є в наявності. У мене мед зацукрований, тому, перед роботою з ним, потрібно його довести до рідкої консистенції в мікрохвильовці. Разом з медом, в мікрохвильовку можна відправити і вершкове масло.
У зручній глибокій мисочці змішати яйце, цукровий пісок, соду і кефір. Я беру кефір середньої жирності. Кефір погасить соду. Не забудьте капнути трішки ванільної есенції.
Вливаємо медово-масляну суміш до решти інгредієнтів. Відчуваєте аромат? Так, у випічки з медом він, просто, чарівний.
Борошно обов’язково просівати через сито. А краще зробити це двічі, як робила моя улюблена бабуся. Тоді випічка буде пишною і повітряної. Треба додати борошно і замісити тісто.
Консистенція тіста повинна бути, як дуже густа сметана. На фото видно, що воно не стікає, а повільно сповзає з ложки.
Як спекти медовик в мультиварці
Відправляємо тісто, що замісили в чашу мультиварки, попередньо змащену вершковим маслом. Треба виставити програму “Випічка”. Час приготування займає 50-60 хвилин в залежності від особливостей моделі мультиварки. Готовий медовик буде мати яскравий помаранчевий колір і насичений медовий аромат. Остудити його треба не решітці при кімнатній температурі.
Як приготувати крем для медовика зі згущеного молока і вершкового масла
Зробити крем не складно. Досить заздалегідь вийняти з холодильника масло, щоб воно стало м’яким. Далі треба просто замішати в глибокій ємності масло і згущене молоко та збити суміш блендером до однорідності.
Коли всі складові десерту готові залишається просто зібрати і прикрасити його. Для цього, розрізати готовий корж пишного медовика на дві або три частини та кожну частину промазати кремом.
Зверху медовик теж потрібно покрити кремом і посипати кунжутним насінням.
Залишити торт для просочення на пару годин, якщо вийде встояти перед спокусою спробувати. ? Аромат медового коржа, крему і кунжутного насіння відмінно поєднується. Від домашньої випічки іде чарівний аромат.
Розріз торта виглядає дуже апетитно і соковито.
Видео-рецепт медовика в мультиварці від Irina Belaja, як завжди, відкриє нові деталі та авторські секрети в приготуванні цього десерту.
Обов’язково беріть на замітку обидва рецепти. Готуйте смачний медовик в мультиварці швидко та з любов’ю. Смачної вам випічки!