Медовик в мультиварці - смачний та пишний домашній торт зі згущонкою

Медовик в мультиварці – смачний та пишний домашній торт зі згущонкою

На вихідних балувала своїх рідних надзвичайно смачною і ароматною медовою випічкою. Пекла традиційний і дуже смачний пишний медовик в мультиварці. Крем до коржів на меду зробила дуже простий – вершкове масло зі згущеним молоком. Результат перевершив всі очікування. Ділюся перевіреним рецептом з фото, які покроково ілюструють весь процес приготування.

Отже, що ж нам потрібно.

Для медового коржа:

  • мед – 6 ч. ложок;
  • масло вершкове або спред – 20 грам;
  • яйце куряче – 1 штука;
  • цукор – 4-5 ст. ложок;
  • кефір (2,5%) – 150 міліграм;
  • сода – 1 ч. ложка;
  • ванільна есенція – 2 краплі;
  • борошно пшеничне – 1,5-2 склянки або скільки візьме тісто.

Для крему:

  • згущене молоко (варене або карамелізоване) – 500 міліграм;
  • масло вершкове – 150-200 грам.

Для прикраси:

  • кунжутне насіння (смажені) – 20 грам.

Як приготувати медовик зі згущеним молоком в мультиварці

Як зробити тісто для пишного медовика

Головним інгредієнтом, який і подарував назву торту – є мед. Підійде будь-який, який є в наявності. У мене мед зацукрований, тому, перед роботою з ним, потрібно його довести до рідкої консистенції в мікрохвильовці. Разом з медом, в мікрохвильовку можна відправити і вершкове масло.

Торт медовик з ніжним кремом із згущеного молока і масла

У зручній глибокій мисочці змішати яйце, цукровий пісок, соду і кефір. Я беру кефір середньої жирності. Кефір погасить соду. Не забудьте капнути трішки ванільної есенції.

Пишний медовик зі згущеним молоком

Вливаємо медово-масляну суміш до решти інгредієнтів. Відчуваєте аромат? Так, у випічки з медом він, просто, чарівний.

Торт медовик з ніжним кремом із згущеного молока і масла

Борошно обов’язково просівати через сито. А краще зробити це двічі, як робила моя улюблена бабуся. Тоді випічка буде пишною і повітряної. Треба додати борошно і замісити тісто.

Пишний медовик зі згущеним молоком

Консистенція тіста повинна бути, як дуже густа сметана. На фото видно, що воно не стікає, а повільно сповзає з ложки.

Торт медовик з ніжним кремом із згущеного молока і масла

Як спекти медовик в мультиварці

Відправляємо тісто, що замісили в чашу мультиварки, попередньо змащену вершковим маслом. Треба виставити програму “Випічка”. Час приготування займає 50-60 хвилин в залежності від особливостей моделі мультиварки. Готовий медовик буде мати яскравий помаранчевий колір і насичений медовий аромат. Остудити його треба не решітці при кімнатній температурі.

Пишний медовик зі згущеним молоком

Як приготувати крем для медовика зі згущеного молока і вершкового масла

Зробити крем не складно. Досить заздалегідь вийняти з холодильника масло, щоб воно стало м’яким. Далі треба просто замішати в глибокій ємності масло і згущене молоко та збити суміш блендером до однорідності.

Торт медовик з ніжним кремом із згущеного молока і масла

Коли всі складові десерту готові залишається просто зібрати і прикрасити його. Для цього, розрізати готовий корж пишного медовика на дві або три частини та кожну частину промазати кремом.

Пишний медовик зі згущеним молоком

Зверху медовик теж потрібно покрити кремом і посипати кунжутним насінням.

Торт медовик з ніжним кремом із згущеного молока і масла

Залишити торт для просочення на пару годин, якщо вийде встояти перед спокусою спробувати. ? Аромат медового коржа, крему і кунжутного насіння відмінно поєднується. Від домашньої випічки іде чарівний аромат.

Пишний медовик зі згущеним молоком

Розріз торта виглядає дуже апетитно і соковито.

Торт медовик з ніжним кремом із згущеного молока і масла

Видео-рецепт медовика в мультиварці від Irina Belaja, як завжди, відкриє нові деталі та авторські секрети в приготуванні цього десерту.

Обов’язково беріть на замітку обидва рецепти. Готуйте смачний медовик в мультиварці швидко та з любов’ю. Смачної вам випічки!