Бісквіт на консервованих яблуках - пишний та високий

Бісквіт на консервованих яблуках – пишний та високий

Дізнавшись, як легко приготувати пишний бісквіт на пюре з консервованих яблук, я поспішила сама випробувати рецепт. Я чітко слідувала всім рекомендаціям, вказаним в оригінальному рецепті, і у мене все вийшло. Єдине, що мені довелося змінити, час випікання. Бісквіт на консервованих яблуках вийшов м’який, пишний і з яблучним ароматом. Я його добре остудила і загорнула в плівку. Він зберіг свою свіжість і пишність і через 4 доби. Своїм новим досвідом і відкриттям поспішаю поділитися з усіма любителями домашніх тортів. Сподіваюся, що вам стане в нагоді мій покроково оформлений рецепт з фото яблучного бісквіта.

Складові:

  • 4 яйця великі;
  • 200 грам білого цукру + 1 ч.ложка ваніліну;
  • 4 консервованих яблук без серцевини;
  • 180 грам пшеничного борошна;
  • 1 ч.ложка соди без гірки;
  • ½ ч.ложки лимонної кислоти.

Як приготувати пишний бісквіт на консервованих яблуках

У діжу для міксера розбиваємо яйця, всипаємо цукор разом з ваніліном і пробиваємо все занурювальним блендером до появи піни.

Пишний бісквіт на консервованих яблуках

Опускаємо консервовані яблука в збиті яйця.

Пишний бісквіт на консервованих яблуках

Так само пробиваємо їх блендером до отримання однорідної суміші.

Пишний бісквіт на консервованих яблуках

Міняємо насадку у блендера на віночок. Потім, додаємо борошно, соду і лимонну кислоту в друшляк і просіваємо в яєчно-яблучну масу. Я, для зручного збивання тіста, вводила борошно двома порціями .

Пишний бісквіт на консервованих яблуках

Ось таке повітряне і не дуже рідке тісто вийшло.

Пишний бісквіт на консервованих яблуках

Яблучне тісто готове, залишається тільки спекти незвичайний бісквіт. Виставляємо режим випічки в духовці як на фото.

режим духовки

Роз’ємну форму d=24 см покриваємо пергаментом та змащуємо маслом. Виливаємо готове тісто і трохи постукаємо формою об стіл, щоб вийшли зайві бульбашки повітря і тісто рівномірно піднялося.

Пишний бісквіт на яблуках

Випікаємо яблучний бісквіт до повної готовності. У рецепті рекомендують випікати 40 хвилин, але у мене пішло 55 хвилин. Я проколюю свій пишний бісквіт на яблуках сухою дерев’яною шпажкою, якщо вона суха, то бісквіт готовий. Якщо шпажка в тісті, то треба ще пекти. Одним словом, при випічці слід орієнтуватися на функцію своєї духовки. Готовий домашній бісквіт не виймаємо, а знімаємо бортик форми, охолоджуємо і перекладаємо на рівну поверхню.

Пишний бісквіт на яблуках

Високий та пишний бісквіт на консервованих яблуках готовий.

Пишний бісквіт на яблуках

Він вийшов 6,5 см у висоту. Якщо потрібно, його можна розрізати на два або три коржа і зробити смачний бісквітний торт.