Дізнавшись, як легко приготувати пишний бісквіт на пюре з консервованих яблук, я поспішила сама випробувати рецепт. Я чітко слідувала всім рекомендаціям, вказаним в оригінальному рецепті, і у мене все вийшло. Єдине, що мені довелося змінити, час випікання. Бісквіт на консервованих яблуках вийшов м’який, пишний і з яблучним ароматом. Я його добре остудила і загорнула в плівку. Він зберіг свою свіжість і пишність і через 4 доби. Своїм новим досвідом і відкриттям поспішаю поділитися з усіма любителями домашніх тортів. Сподіваюся, що вам стане в нагоді мій покроково оформлений рецепт з фото яблучного бісквіта.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванілін, Лимонна кислота, Пергамент, Сода, Цукор, Яблука консервовані, Яйце
Складові:
- 4 яйця великі;
- 200 грам білого цукру + 1 ч.ложка ваніліну;
- 4 консервованих яблук без серцевини;
- 180 грам пшеничного борошна;
- 1 ч.ложка соди без гірки;
- ½ ч.ложки лимонної кислоти.
Як приготувати пишний бісквіт на консервованих яблуках
У діжу для міксера розбиваємо яйця, всипаємо цукор разом з ваніліном і пробиваємо все занурювальним блендером до появи піни.
Опускаємо консервовані яблука в збиті яйця.
Так само пробиваємо їх блендером до отримання однорідної суміші.
Міняємо насадку у блендера на віночок. Потім, додаємо борошно, соду і лимонну кислоту в друшляк і просіваємо в яєчно-яблучну масу. Я, для зручного збивання тіста, вводила борошно двома порціями .
Ось таке повітряне і не дуже рідке тісто вийшло.
Яблучне тісто готове, залишається тільки спекти незвичайний бісквіт. Виставляємо режим випічки в духовці як на фото.
Роз’ємну форму d=24 см покриваємо пергаментом та змащуємо маслом. Виливаємо готове тісто і трохи постукаємо формою об стіл, щоб вийшли зайві бульбашки повітря і тісто рівномірно піднялося.
Випікаємо яблучний бісквіт до повної готовності. У рецепті рекомендують випікати 40 хвилин, але у мене пішло 55 хвилин. Я проколюю свій пишний бісквіт на яблуках сухою дерев’яною шпажкою, якщо вона суха, то бісквіт готовий. Якщо шпажка в тісті, то треба ще пекти. Одним словом, при випічці слід орієнтуватися на функцію своєї духовки. Готовий домашній бісквіт не виймаємо, а знімаємо бортик форми, охолоджуємо і перекладаємо на рівну поверхню.
Високий та пишний бісквіт на консервованих яблуках готовий.
Він вийшов 6,5 см у висоту. Якщо потрібно, його можна розрізати на два або три коржа і зробити смачний бісквітний торт.