Пропоную вам, друзі, дуже простий та швидкий рецепт, в результаті якого ви отримаєте смачний, супер вологий та істинно шоколадний пиріг! Любителям шоколадних виробів, та й не тільки, ця проста домашня випічка обов’язково сподобається. Замішується тісто швидко, а випікається в мультиварці ще швидше. Немає мультиварки – можна сміло пекти і просто в круглій формі в звичайній духовці. Адже, цей шоколадний пиріг в мультиварці такий саме смачний виходить як і при традиційному випіканні.
Отже, спершу покроковий рецепт з фото демонструє як правильно готувати в мультиварці вологий шоколадний пиріг на сметані.
Складові:
- 3 яйця;
- 3 ст. ложки цукру;
- 4 ст. ложки згущеного молока (в тісто і крем);
- 1,5 ст. ложки сметани;
- 1 склянка борошна;
- 1/2 ч. ложки соди;
- 25 гр шоколаду;
- 2 ст. ложки какао;
- 2 шт. шоколадних цукерок.
Зміст
Як приготувати шоколадний пиріг в мультиварці
Збиваємо основу на стандартний бісквіт (яйця + цукор).
Шоколад розтопити, влити до згущеного молока. Пол порції влити в тісто, решту залишити на крем.
Додати сметану, какао порошок, потім борошно і соду. Розмішати лопаткою (можна міксером).
Включаємо мультиварку на режим “випічка”. Заповнюємо чашу тістом.
Чекаємо фінішного сигналу. На моєму агрегаті це трапляється через 40 хвилин.
Готовий корж до стінок чаші приставати не повинен. Вилучаємо акуратно, корж м’який, можна його поламати. Остужати бажано на решітці, щоб не відволожилось дно від конденсату.
Як зробити шоколадний крем
Для приготування крему відкладені на початку згущене молоко і шоколад гарненько вимішуємо.
Коли бісквітний корж повністю охолоне, покриваємо його кремом зі згущонкою.
Даємо часу трохи всмоктатись, а потім прикрашаємо крихтою з цукерок і/або меленими горіхами.
Якщо у вас мультиварка меншого розміру і корж вийде досить пишний, то має сенс розрізати його і додатково промазати кремом і серединку. У цьому випадку він буде ще більш мокрий і ще смачний – істинно супер вологий шоколадний пиріг вийде. 🙂
Відео-рецепти шоколадного пирога в мультиварці
Перший із запропонованих тут авторів – Ольга Матвєй – називає свій кулінарний шедевр – супер мокрий шоколадний торт. Не будемо з нею сперечатись, хоча ми то знаємо що це самий справній домашній пиріг з какао. 😉 Тісто заводять на молоці та вершковому маслі.
Наступний шоколадний пиріг теж на молоці, але прикрасити його автор пропонує топленим білим шоколадом або білим ганашем. Буле та чорне – дуже красиво та смачно виходить.
А цей відео-рецепт допоможе приготувати смачний пісний шоколадний пиріг на воді та рослинній олії. Подивіться на заставці який він пишний виходить і без яєць, і без молока чи кефіру.
Шукайте свій ідеальний варіант домашньої випічки до чашки кави – то ви його знайшли! Соковитий і простий шоколадний пиріг – любий із запропонованих варантів – найкраще рішення. Якщо цей десерт готується для дорослих, то додатково його можна просочити коньячним чи кавовим сиропом. Або ж подати коньяк до кави. ?