З дитинства люблю цей смачний і ніжний медовий торт. Для нашої сім’ї – це класичний рецепт, який печуть вже не одне покоління жінок нашої родини. Катані смачні медові коржі перешаровані ніжним заварним ванільним кремом створюють святковий настрій навіть в самий похмурий день. Свій рецепт, як зробити медовик з заварним кремом в домашніх умовах, викладаю разом з покроково зробленими фото, які максимально докладно відображають етапи приготування як заварного медового тіста, так і заварного крему. Отже, доповнимо домашнє чаювання смачним десертом. Для початку розберемось скільки і яких продуктів нам знадобиться.
Для заварних медових коржів:
- 2 яйця;
- 1 склянка цукру;
- 2 ст. ложки меду;
- 50 гр вершкового масла;
- 2 ч. ложки гашеного соди;
- 3 склянки борошна.
Для заварного крему:
- 2 яйця;
- 2 склянки цукру;
- 150 гр вершкового масла;
- 500 мл молока;
- 3 ст. ложки борошна;
- ванілін.
Зміст
Як приготувати медовик з заварним кремом
Як спекти заварні медові коржі
Вибираємо посуд для замішування тіста. Ідеально підійде каструля, бо тісто заварне, отже будемо ставити ємність для замішування на газ. Розтираємо 2 яйця з 1 склянкою цукру і медом.
Додаємо 50 гр вершкового масла. Ставимо на невеликий вогонь або водяну баню, розмішуємо до повного розчинення.
Додаємо соду, потім – просіяне борошно. Замішуємо медове тісто. Воно буде злегка липким, за текстурою нагадує пластилін. Але вмішувати додатково борошно не варто.
Вирізаємо шматок промасленого пергаменту, на якому і розкатуємо корж. Вирізаємо круглу форму потрібного вам розміру по тарілці або кришці.
Переміщаємо пергамент на лист і запікаємо разом з обрізками. Залежно від того наскільки великий ви хочете зробити медовик, коржів може бути від 5 до 10 штук.
Як варити заварний крем для медового торта
Якщо ви не встигли помити каструлю від тіста – не біда. Просто в ній ми і зваримо заварний крем для торта. Отже, засипаємо в ємність 2 склянки цукру, ваніль і розтираємо з 2 яйцями.
Додаємо 3 столові ложки борошна, вершкове масло, молоко і гарненько перемішуємо.
Замішаний крем ставимо на невеликий вогонь і ретельно міщаємо до загустіння, але не кип’ятимо. Цей процес, зазвичай, заберать близько 20 хвилин.
Готові медові коржі і заварний крем охолоджуємо.
Як зробити та прикрасити торт Медовик
Коли всі складові десерта повністю охолонуть складаємо торт, змащуючи медові коржі достатньо великим шаром заварного крему.
Обрізки подрібнюємо і вкриваємо верхівку. При бажанні, ними можно прикрасити і боки торта.
Ароматний, смачний і дивовижно ніжний медовий торт готовий. До вживання можна приступати вже через пів години. Але краще, якщо ви маєте можливість відкласти трапезу на 6-12 годин. За цей час крем найкраще просочиться у коржі і ваш домашній медовик стане ідеальний на смак.
Класичний торт медовик з заварним кремом подаємо на десерт класично – з гарячим і ароматним чаєм.
Відео-рецепт заварного Медового торта
Доповнить запропонований мною спосіб приготування відео-рецепт медовика від ютуб-каналу Yuliya Small. З відео дізнаєтесь про інший варіант приготування заварного крему для медового торта і як бонус – простий рецепт сметанного крему.