Медовик з заварним кремом - класичний ніжний торт з медовими коржами

Медовик з заварним кремом – класичний ніжний торт з медовими коржами

З дитинства люблю цей смачний і ніжний медовий торт. Для нашої сім’ї – це класичний рецепт, який печуть вже не одне покоління жінок нашої родини. Катані смачні медові коржі перешаровані ніжним заварним ванільним кремом створюють святковий настрій навіть в самий похмурий день. Свій рецепт, як зробити медовик з заварним кремом в домашніх умовах, викладаю разом з покроково зробленими фото, які максимально докладно відображають етапи приготування як заварного медового тіста, так і заварного крему. Отже, доповнимо домашнє чаювання смачним десертом. Для початку розберемось скільки і яких продуктів нам знадобиться.

Класичний медовик з заварним ванільним кремом

Для заварних медових коржів:

  • 2 яйця;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 ст. ложки меду;
  • 50 гр вершкового масла;
  • 2 ч. ложки гашеного соди;
  • 3 склянки борошна.

Для заварного крему:

  • 2 яйця;
  • 2 склянки цукру;
  • 150 гр вершкового масла;
  • 500 мл молока;
  • 3 ст. ложки  борошна;
  • ванілін.

Як приготувати медовик з заварним кремом

Як спекти заварні медові коржі

Вибираємо посуд для замішування тіста. Ідеально підійде каструля, бо тісто заварне, отже будемо ставити ємність для замішування на газ. Розтираємо 2 яйця з 1 склянкою цукру і медом.

Класичний медовик з заварним ванільним кремом

Додаємо 50 гр вершкового масла. Ставимо на невеликий вогонь або водяну баню, розмішуємо до повного розчинення.

Класичний медовик з заварним ванільним кремом

Додаємо соду, потім – просіяне борошно. Замішуємо медове тісто. Воно буде злегка липким, за текстурою нагадує пластилін. Але вмішувати додатково борошно не варто.

Класичний медовик з заварним ванільним кремом

Вирізаємо шматок промасленого пергаменту, на якому і розкатуємо корж. Вирізаємо круглу форму потрібного вам розміру по тарілці або кришці.

Класичний медовик з заварним ванільним кремом

Переміщаємо пергамент на лист і запікаємо разом з обрізками. Залежно від того наскільки великий ви хочете зробити медовик, коржів може бути від 5 до 10 штук.

Класичний медовик з заварним ванільним кремом

Як варити заварний крем для медового торта

Якщо ви не встигли помити каструлю від тіста – не біда. Просто в ній ми і зваримо заварний крем для торта. Отже, засипаємо в ємність 2 склянки цукру, ваніль і розтираємо з 2 яйцями.

Класичний медовик з заварним ванільним кремом

Додаємо 3 столові ложки борошна, вершкове масло, молоко і гарненько перемішуємо.

Класичний медовик з заварним ванільним кремом

Замішаний крем ставимо на невеликий вогонь і ретельно міщаємо до загустіння, але не кип’ятимо. Цей процес, зазвичай, заберать близько 20 хвилин.

Готові медові коржі і заварний крем охолоджуємо.

Класичний медовик з заварним ванільним кремом

Як зробити та прикрасити торт Медовик

Коли всі складові десерта повністю охолонуть складаємо торт, змащуючи медові коржі достатньо великим шаром заварного крему.

Класичний медовик з заварним ванільним кремом

Обрізки подрібнюємо і вкриваємо верхівку. При бажанні, ними можно прикрасити і боки торта.

Торт медовик класичний з заварним кремом

Ароматний, смачний і дивовижно ніжний медовий торт готовий. До вживання можна приступати вже через пів години. Але краще, якщо ви маєте можливість відкласти трапезу на 6-12 годин. За цей час крем найкраще просочиться у коржі і ваш домашній медовик стане ідеальний на смак.

Торт медовик класичний з заварним кремом

Класичний торт медовик з заварним кремом подаємо на десерт класично – з гарячим і ароматним чаєм.

Відео-рецепт заварного Медового торта

Доповнить запропонований мною спосіб приготування відео-рецепт медовика від ютуб-каналу Yuliya Small. З відео дізнаєтесь про інший варіант приготування заварного крему для медового торта і як бонус – простий рецепт сметанного крему.