Цей смачний і не дуже солодкий медовий торт Рижик із згущонкою зробити в домашніх умовах можна досить просто. Складних інгредієнтів немає. Треба просто спекти заварні коржі з медом та приготувати масляний крем зі згущеним молоком. А вже зібрати та прикрасити заварний медовий торт Рижик можна дуже швидко. Цей простий рецепт з покроково зробленими фото допоможе вам в домашніх умовах з першого разу все зробити правильно.
Для приготування тіста знадобиться:
- 3 яйця;
- 1 склянка цукрового піску;
- 100 гр масла вершкового;
- 2 ст.л. меду;
- 1 ч.л. соди (не гасити!);
- 3,5 склянки борошна.
Крем готуємо з:
- банки вареного згущеного молока;
- 200 гр вершкового масла.
Зміст
Як приготувати торт Рижик із згущонкою та маслом
Як спекти заварні медові коржі
Яйця збиваємо з цукром, але не міксером чи блендером, а звичайною збивачкою чи вилкою до розчинення цукру. Стійка піна нам не потрібна.
Додаємо масло, мед і перемішуємо.
Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до повного розчинення масла. Додаємо харчову соду та ще хвилинку кип’ятимо.
Знімаємо з вогню і починаємо додавати борошно.
Тісто має вийти досить густим, щільним і м’яким.
Викладаємо заварне медове тісто на дошку з борошном і робимо з нього вузьку «ковбаску». Нарізаємо її на невеликі шматочки, скручуємо з них кульки та відкладаємо полежати під рушником.
Розкачуємо кожну кульку до товщини 1-2 мм, щоб просвічувало полотно дошки. Обрізаємо по колу великою тарілкою.
Кладемо на емальоване деко, випікаємо при температурі 180 градусів 2-3 хвилини. Випечені тонкі коржі складаємо для охолодження гіркою.
Аналогічно випікаємо всі коржі. На фото бачите скільки багато у мене вийшло з заявленої кількості продуктів. Від їх кількості буде залежати висота торта.
Як зробити масляний крем зі згущеним молоком
Збиваємо міксером масло кімнатної температури до зміни його кольору на білий. Додаємо варене згущене молоко. Добиваємося однорідної структури.
Як оформити та прикрасити медовий торт
Промащуємо корж, накладаємо на нього інший і знову промащуємо кремом.
Додаємо стільки коржів, скільки потрібно для висоти торта.
Накладаємо на стопку коржів що-небудь кругле (я використала тарілку) та обрізаємо коржі по краю. Обрізка будуть використані на обсипання по верху торта.
Обмащуємо торт кремом з боків і верху.
Залишилося тільки прикрасити наш домашній медовий торт. Сухий корж без крему подрібнюємо в крупку і обсипаємо краї торта.
Обрізку коржів насипаємо довільно на шар крему по верху торта.
Готовий торт Рижик виставляємо на холод не менше, ніж на 2 години.
Простий і швидкий медовий торт з масляним кремом подаємо до солодкого столу з ароматним гарячим чаєм і/або кавою.
Відео-рецепт медового торта Рижик
Цей відео-рецепт медовика зі згущеним молоком дасть вам можливість приготувати десерт не з масляним, а зі сметанним кремом. Більше подробиці узнаєте від автора відео.