Електронний кулінарний термометр зі щупом - застосування в кондитерській справі

Електронний кулінарний термометр зі щупом – застосування в кондитерській справі

Кулінарний термометр – це елемент професійного обладнання, що використовується з метою контролю температурного режиму харчових інгредієнтів. Він є незамінним помічником для господині, коли є потреба у точному дотриманні температурного режиму при виконанні важливих кондитерських чи інших кулінарних рекомендацій на кухні з метою домогтися бажаного результату в приготуванні страв чи десертів.Але не всі господині знають як користуватись харчовим термометром зі щупом. Покроковий опис цього пристрою для вимірювання точної температури їжі, води та іншої рідини і фотографії допоможуть вам легко і швидко навчитися використовувати його ефективно і отримувати бажані результати в приготуванні смачних страв. Зазначу, що кращій з тих, чим мені доводилось користуватись це електронний кулінарний термометр зі щупом.

Зміст

Опис харчового термометра

Кулінарні термометри дуже легкі по вазі, мають різний дизайн, що спрощує роботу з ним. Всіх їх об’єднує те, що вони оснащені зондом (його ще називають занурювальний щуп) з нержавіючої сталі, в якому і знаходиться датчик температури. Даний електронний термометр, який ви бачите на фото, працює за допомогою маленької батарейки, що іде в комплекті при покупці. Робочий температурний діапазон становить від -50°С до +300°С або від -58°F до +572°F. Продається і зберігається такий харчовий термометр в пластмасовій тубі.

Електронний кулінарний термометр зі щупом

Особливості застосування

Кулінарний термометр, як правило, використовують на проміжних етапах приготування різних кондитерських виробів, рідких чи м’ясних страв. Наприклад, щоб правильно приготувати італійську меренге, яка дуже часто використовується, як в кремах, так і в якості окремого десерту, обов’язково потрібно дотриматись температурного режиму при виготовленні карамелі. Температура її приготування варіює від +116°С до +120°С, але сама ідеальна температура – це 118°С. При цьому режимі білки ідеально заварюються сиропом і меренга виходить повітряною, гладкою і пишною.

Електронний кулінарний термометр зі щупом

При приготуванні дзеркальної глазурі, а точніше перед покриттям торта дзеркальної глазур’ю, так само, дуже важливий момент дотримання потрібного режиму температур. Застиглу глазур треба розтопити на водяній бані, нагрівши її не більше ніж до +35°С/+36°С. Використовувати (покривати торт) її треба саме при цій температурі. Варто не виконати цю умову, і ваш торт потече (якщо у глазурі занадто висока температура), або глазур зіб’ється в грудочки прямо на торті (якщо температура занадто низька).

Електронний кулінарний термометр для рідин

Переваги використання

Дуже часто в рецептах рекомендують перевіряти готовність того чи іншого інгредієнта, що називається на «око». Наприклад, готуємо карамель і перевіряємо її готовність на застиглу краплю. Звичайно, так можна і потрібно робити, якщо під рукою не є кухонний харчової термометр. Але це збільшує ризик зіпсувати готову страву, перетримавши рідину, молоко або іншу суміш чи продукт на вогні. Тому, якщо у вас є можливість, то я настійно рекомендую купити електронний кулінарний термометр з виносним щупом (занурювальний). Цей простий пристрій допоможе вам на чаклувати на кухні, полегшить роботу та знизить ризики в приготуванні не тільки кондитерських шедеврів.

Електронний кулінарний термометр для рідин

Більше про кухонний харчовий термометр-щуп – скільки коштує та де купити, конструкцію та про те як правильно користуватись при вимірювання температури води та м’яса – дізнайтесь з відео.