Торт медовий на водяній бані - домашній торт Диво дивне

Торт медовий на водяній бані – домашній торт Диво дивне

Домашній торт Диво дивне не просто смачний, але і корисний. Адже його  коржі з медом, а начинка готується на основі кисломолочного сиру. Правда, ніхто з тих, хто вперше ласує даними десертом, не може визначити, що начинка є сирною. На смак такий сирний крем дуже нагадує згущене молоко. Напевно, саме через такі смакові метаморфози десерт і отримав свою назву – торт Диво дивне. Його сміло можна давати і маленьким діткам, адже сир є для них дуже корисний. Приготувати запропонований сьогодні торт медовий на водяній бані можна, досить, швидко. Потрібні для приготування продукти, напевно, є в кожному домі.

І так, що ж нам знадобиться для тіста:

  • два яйця;
  • дві столові ложки меду;
  • 180 грам борошна;
  • 150 грам цукру;
  • по ⅔ ч.л. – соди чи розпушувача.

Для крему:

  • пів кілограма кисломолочного сиру;
  • 100 грам цукру;
  • 50 грам вершкового масла;
  • ванільний цукор;
  • 2 шт. жовтків яєць.

Зміст

Як зробити медовий торт на водяній бані

Домашній медовий торт на водяній бані Диво дивне

Медове тісто на водяній бані

Щоб приготувати це заварне тісто, потрібно змішати цукор, розпушувач, соду, додати яйця і мед. Ретельно перемішуємо між собою всі інгредієнти. Найпростіше, зробити це за допомогою міксера, хоча, можна перемішати інгредієнти і виделкою.

Отриману масу потрібно поставити на водяну баню. Поступово обсяг маси буде збільшуватися в розмірах. Зняти з вогню потрібно тоді, коли вона збільшиться в два рази. Після того, як маса трохи охолоне, насипаємо до неї борошно і розмішуємо до однорідності. Заварне медове тісто має вийти трохи липким. На деякий час (не менше 4 годин) його потрібно залишити в холодильнику.

Далі, можна приступати до випікання коржів в духовці. Формуємо коржі (діаметр до 15 см) прямо на пергаменті, яким застилаємо листи для випічки. Один корж випікається близько п’яти хвилин. Головне, уважно стежити за тим, щоб він не згорів. Готові коржі повинні вийти пишними і ароматними. Краще не чекати поки вони охолонуть, а відразу ж знімати їх з пергаментного паперу.

Сирний крем для медового торта Диво дивне

На варіння крему потрібно трохи часу. Кладемо в підготовлену заздалегідь каструльку всі інгредієнти крім масла. Перемішуємо до однорідної маси. Зручніше це зробити блендером. Далі, додаємо масло і ставимо крем на вогонь. Варимо до тих пір, поки по консистенції він не почне нагадувати густу манну кашу. Крем є густим і зовсім не тече. На цьому етапі варений сирний крем готовий.

Залишилося тільки зібрати і прикрасити наш домашній медовий торт. Для цього, просто, змащуємо кожен корж кремом, та притрушуємо верх та боки торта обрізками медових коржей. При бажанні, до крошки можно додати молоті горіхи або прикрасити десерт просто молотими горіхами.

Щоб торт приніс не тільки смакове, але і естетичне задоволення, зверху його можна прикрасити як у нас на фото сезонними фруктами, або потертим шоколадом. Перед вживанням краще дати цьому смачному десерту постояти кілька годин в холодильнику. Зауважу, що із зазначеної кількості продуктів торт виходить досить невеликим за розмірами. Але, при потребі, можна збільшити норму продуктів і зробити настільки великий медовик, наскільки вам треба.

Робити цей медовий десерт в домашніх умовах суцільне задоволення.

Домашній медовий торт на водяній бані Диво дивне

Відео-рецепти Медовика

Перший запропонований тут відео-рецепт медового торта з заварним сирним кремом. Крем тут подібний до запропонованого вище, а ось медові коржі в своєму рецепті автор готує прості, не заварні.

А в цьому відео все навпаки. Використавши відео-рецепт від Ютуб-каналу “З пилу, з жару! – рецепти на кожен день”, для порівняння з Дивним дивом, можете спекти медовий торт на водяній бані, але вже з кремом зі згущеного молока.