Я дуже люблю домашню випічку, особливо торти. Але для приготування торта завжди потрібно багато інгредієнтів, а деякі з них не завжди є під рукою, да і повозитись на кухні прийдеться. Тому, коли у мене чогось з перерахованого вище не вистачає, я використовую цей варіант смачного, але дуже економного торта з найпростіших інгредієнтів. Його надзвичайний смак і простота підкорили всю мою родину і друзів. Це домашній шоколадний торт на окропі Мулатка-шоколадка або, як ми лагідно називаємо його – Мулаточка. Робила його днями та покроково оформлений рецепт з фото викладаю теперь для тих, кого цікавлять смачні шоколадні торти.
Зверну вашу увагу ще й на той факт, що основа цього торта, по суті, смачний пісний бісквіт. Якщо до нього зробити ще й пісну глазур, то кращій рецепт пісного шоколадного торта года й шукати.
І так, що ж нам знадобиться для тіста:
- цукор пісок – 1 склянка;
- какао-порошок – 0,5 склянки;
- сода – 1 ч. ложка;
- ванільна есенція – 3 краплі;
- оцет яблучний – 1 ст. ложка;
- вода (окріп) – 1 склянка;
- борошно пшеничне – 1,5 склянки;
- олія рослинна (без запаху) – 0,5 склянки.
Для глазурі:
какао-порошок – 2-3 ст. ложки;
цукор пісок – 5 ст. ложок;
сметана – 2 ст. ложки;
молоко – 1 ст. ложка.
Для прикраси:
арахіс смажений – 30 грам;
м’ята – 2 гілочки.
Зміст
Як зробити торт Мулатка-шоколадка
Як приготувати пісний шоколадний бісквіт на окропі
У зручній ємності змішуємо цукор, какао-порошок. Слідкуємо щоб не було грудочок.
Додаємо соду погашену оцтом. Вливаємо олію, каплю ванільної есенції та перемішуємо.
Саме час влити окріп. Робимо це невеликими порціями, помішуючи, щоб не було грудочок. Тісто відразу набуває красивий насичений шоколадний колір.
Борошно треба просіяти та додати невеликими порціями. Перемішуємо тісто до однорідності.
За консистенцією шоколадне тісто для торта має бути, як жирна сметана.
Форму для випічки змастити маслом, посипати борошном та викласти тісто.
Відправляємо форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Випікати тісто треба 40-50 хвилин, в залежності від особливостей духовки. Готовність пробувати дерев’яною шпажкою.
Як готувати глазур на сметані
Коли корж готовий та остигає, потрібно приготувати сметанну глазур. Для цього, в каструлі треба змішати цукор, какао та сметану. Перемішати до однорідності, влити молоко і, знову, перемішати. Покласти глазур на вогонь. Варити на слабкому вогні до розчинення цукру. Коли глазур стала однорідною і з’явилися великі бульбашки – вона готова.
Оформлення торта Мулатка
Залишається ще прикрасити торт. Для цього достатньо просто полити його глазур’ю. При бажанні, додатково можете прикрасити як я – арахісом, або гілочками м’яти, дрібними шоколадним цукерками, мигдалем чи іншими горіхами. На цьому домашній шоколадний торт на окропі Мулаточка готовий.
Він виходить дуже соковитим, тому, крем до нього не обов’язковий. Вологий чи то мокрий шоколадний бісквіт відмінно доповнює шоколадна глазур.
Шматочки тортика тануть в роті і з’їдаються дуже швидко. Тому, такої швидкої випічки вистачить навіть на невелику сім’ю ласунів дуже не надовго. Якщо ж сім’я велика, то краще відразу робити дві порції.
Відео-рецепти торта Мулатка
Як відомо торт з однією назвою має безліч виконань. Отже пропоную декілька рецептів з аналогічною назвою із ютуба. Сама я їх ще не пекла, але для того і зберігаю їх тут, щоби, коли прийде час, скористатись ними. 🙂
Перший відео-рецепт торта Мулатка автор роботи робить з сирним кремом.
У наступному відео автор пропонує готувати торт Мулатка з карамельним сметанним кремом на згущеному молоці.
Печіть – легко і швидко, а їжте – із задоволенням!