Смарагдовий торт - зелений бісквіт із смарагдовим сирним кремом

Смарагдовий торт – зелений бісквіт із смарагдовим сирним кремом

Іноді дуже хочеться здивувати своїх друзів та близьких якимось цікавим та незвичайним десертом. Сьогодні у мене стався саме такий випадок. Я приготувала смачний домашній бісквітний Смарагдовий торт – злегка зелений бісквіт із смарагдовим сирним кремом. Він, на мою думку, як найкраще підходить до цього випадку. Це достатньо простий рецепт, з покроково зробленими фото. Його можна самостійно зробити в домашніх умовах. Такий зелений бісквітний торт прекрасно підходить не тільки як подарунок на день народження, але і для того, щоб просто побалувати себе, рідних та друзів чудовим суботнім вечором. Хороших вам десертів! Що ж нам знадобиться щоб приготувати зелений бісквіт із смарагдовим сирним кремом.

Домашній зелений бісквіт:

  • 4 штуки великих курячих яєць;
  • 200 грам цукрового піску;
  • 200 грам борошна;
  • 1 стручок ваніліну;
  • 1/2 пучка свіжої петрушки;
  • 5 кубиків льоду;

Смарагдовий вершково-сирний крем:

  • 350 грам кисломолочного сиру 9%;
  • 400 мл 35% вершків;
  • 0,5 ч.ложки ваніліну;
  • 300 грам цукрової пудри;
  • 180 грам 82% вершкового масла;
  • зелений харчовий барвник.

Як приготувати Смарагдовий торт з вершково-сирним крем

Смарагдовий бісквіт

  1. У блендер поміщаємо нарізану петрушку, додаємо до неї кубики льоду і подрібнюємо до стану каші. УВАГА: Не можна використовувати замість льоду воду (!), бо петрушка втратить свій смарагдовий колір.
  2. Відкидаємо всю суміш на сито з марлею. Нам знадобиться тільки густа частина.
  3. Жовтки збиваємо з цукром до пишної світлої маси. Ванільний стручок розрізаємо навпіл уздовж, за допомогою ножа виймаємо вміст і додаємо до жовтків. Збиваємо.
  4. Окремо, до стійких піків, збиваємо білки. Додаємо віджату частину петрушки. Перемішуємо.
  5. Беремо лопатку або спатулу і вводимо білки в жовткову суміш.
  6. Просіяне борошно вводимо в тісто і змішуємо до однорідності.
  7. Випікаємо смарагдовий бісквіт в силіконової формі (d=24 см) при температурі духовки 160°С, приблизно, 35-40 хвилин.
  8. Охолоджені коржі розрізаємо на дві рівні частини.

Наведені нижче фото демонструють описані етапи приготування.

Домашній бісквітний торт з смарагдовим сирним кремом

Зелений вершково-сирний крем для торта

  1. Кисломолочний сир кілька разів протираємо крізь друшляк з дрібними отворами.
  2. М’яке вершкове масло збиваємо з цукровою пудрою і ваніліном не довше ніж 40 секунд. Змішуємо його з перетертим сиром за допомогою дерев’яної чи силіконової лопатки.
  3. Збиваємо до пишного стану вершки і вводимо їх в сирну масу.
  4. Частина білого сирного крему на вершках відкладаємо для прикраси і ставимо його в холод.
  5. У частину крема, що залишилась, додаємо пару крапель зеленого харчового барвника та ретельно перемішуємо.

Як оформити Смарагдовий торт в домашніх умовах

Кондитерська кільце встановлюємо на 26 см та кладемо до нього перший бісквітний корж. Покриваємо його шаром зеленого крему на який поміщаємо знову бісквітний корж. Викладаємо залишки зеленого крему, вирівнюємо поверхні і ставимо наш зелений торт в холодильник на 2-3 години.

Формування смарагдового торта

Крем має дуже добре застигти, тільки тоді можна зняти кільце і почати прикрашати торт.

Смарагдовий торт перд прикрасою

Отже, переносимо застигнутий десерт на блюдо. Білий сирний крем поміщаємо в кондитерський мішок з насадкою і наносимо візерунки на боки і верх торта. Якими будуть візерунки – залежить від вас і призначення торта. Це може бути простий декор, якщо десерт зроблено на вихідні, або вишуканий, в разі коли це торт на день народження чи весільний торт … В любому випадку, раджу для прикрашання використати білий вершково-сирний крем та кондитерський бісер. На фото нижче бачите як я прикрасила свій зелений торт. Як на мене, то вийшло красиво та ніжно. 🙂

Смарагдовий торт

А ось так виглядає мій смачний бісквітний Смарагдовий торт з сирним кремом в розрізі. На жаль, фото не передало ніжний смарагдовий колір бісквіту. Тому, щоб побачити наскільки красивим вийшов реальний десерт, вам потрібно самостійно спекти його дома. ?

Смарагдовий торт в розрізі

Відео-рецепти тортів з зеленим бісквітом

Запропонований нижче відео-рецепт покаже як готувати торт із смарагдовим бісквітом і йогуртовим кремом. Різнокольорові шматочки фруктового желе доповнюють смак десерта та роблять розріз торта дуже красивим.

Наступний відео-рецепт пропонує спекти дивовижно смачний та не менш гарний торт з зеленими бісквітами з шпината і м’яти та прошарком під назвою лимонний чизкейк. Остаточний декор десерта простий та, при цьому, унікальний і приголомшливий. У всякому разі, таке враження склалось у мене.

Цей відео-рецепт бісквітного торта зі смарагдовими коржами та сирним кремом теж вартий уваги. Не оминіть його.

Бажаю вам натхнення і нехай у вас завжди виходять красиві та смачні домашні торти!