Торт тірамісу з желатином - вершковий крем з маскарпоне з італійською меренгою і тертим шоколадом

Торт Тірамісу з желатином від П’єра Ерме – вершковий крем з маскарпоне, італійською меренгою і тертим шоколадом

Сьогодні розкажу про найсмачніший домашній торт Тірамісу з маскарпоне.  Особливість саме цього десерту в тому, що ніжний вершковий крем зроблено не просто з цукром, а з використанням італійської меренги. Цей рецепт я запозичила у П’єра Ерме. Якщо дотримуватися його рекомендацій, то торт Тірамісу з желатином і в домашніх умовах  виходить такий саме смачний, як і у цього відомого кулінара. Я в цьому переконалася на власному досвіді. Детальний опис з покроково зроблені фото і вам допоможуть приготувати цей чудовий, найсмачніший, на мій погляд, італійський десерт.

Відмінною особливістю цього рецепту є ще й те, що готується класичний італійський торт без випічки. Тут просто використовується готове бісквітне печиво Савоярді. В наш час таке готове печиво для тірамісу можна придбати в будь-якому супермаркеті чи на ринку.

Складові:

  • 100 грам цукру;
  • 200 грам печива Савоярді;
  • 4 штуки курячих яєць;
  • 1 банка вершкового сиру маскарпоне (250 гр);
  • 250 мл вершків 35%;
  • 20 грам порошкового желатину + 60 мл води;
  • 1,5 столові ложки какао-порошку;
  • 1,5 ч.ложки розчинної кави + 80 мл води;
  • 50 грам темного шоколаду не менше 59%.

Для карамелі:

  • 50 мл питної води;
  • 90 грам білого цукру.

Як приготувати Тірамісу з желатином від П’єра Ерме

Як зробити вершковий крем з маскарпоне, італійською меренгою і шоколадною крихтою

Відділимо білки від жовтків і починаємо готувати карамель. Розділимо приготування на кроки.

Шоколад натираємо на тертці, а желатин замочуємо.

Готуємо карамель

У сотейник всипаємо цукор, потім вливаємо воду і ставимо на середній вогонь. Всі ложки і свої руки прибираємо подалі від майбутньої карамелі. Перемішувати ложкою не можна (!). Єдине що можна зробити під час приготування карамелі – це струснути сотейник пару раз. Коли карамель почне густіти, перевіримо її готовність. Для цього, опускаємо дерев’яну ложку в карамель і піднімаємо її. Готова карамель повинна помалу стікати товстою стрічкою. Така консистенція карамелі нам і потрібна.

Карамель для тірамісу

Приготування італійської меренги

Як тільки ми змішали цукор і воду для карамелі і поставили їх на вогонь, тут же починаємо збивати білки. Збиваємо їх поки вони не збільшаться вдвічі і не стануть пишними. Тоді, зменшуємо швидкість міксера і вливаємо готову гарячу карамель в білки. Після цього, продовжуємо збивати на високій швидкості ще, приблизно, 4-5 хвилин. У вас повинна вийти білкова маса як на фото.

Маленькі але важливі поради:

  • при додаванні карамелі у білки стежте за тим, щоб вона не потрапляла на вінчики міксера і на стінки посуду;
  • не знімайте залишки карамелі ложкою і не намагайтеся її з ложки додати в білки. Карамель швидко утворює нерозчинні грудочки. Якщо вони потраплять у збиті білки, то виправити італійську меренгу вже буде не реально.

Італійська меренга для тірамісу

Вершкова маса з маскарпоне та жовтками

  1. Тепер, жовтки збиваємо з цукром до отримання білої гладкої маси.
  2. Додаємо вершковий сир маскарпоне і знову збиваємо.
  3. В окремому посуді збиваємо вершки до пишної маси.
  4. За допомогою лопатки вводимо вершки в жовткову масу з маскарпоне. Обережно все змішуємо.

З’єднуємо складові крему з маскарпоне

  1. Ніжну вершкову масу з маскарпоне та жовтками  з’єднуємо з італійською меренгою і шоколадною крихтою.
  2. Набряклий желатин підігріваємо на водяній бані до розчинення. Тонкою цівкою вливаємо його в основний крем і перемішуємо лопаткою.

Крем з шоколадною крихтою для тірамісу

Як зробити торт Тірамісу з печива Савоярді

  1. Беремо форму із роз’ємними бортами. Дно накриваємо фольгою.
  2. Розчинну каву заливаємо гарячою водою, перемішуємо.
  3. Печиво Савоярді занурюємо з одного боку до кави і кладемо на дно форми.
  4. Покриваємо шар печива половиною від наявної порції крему.
  5. Потім, викладаємо другий шар Савоярді, який також занурюємо до кави.
  6. Закриваємо кремом-маскарпоне, що залишився.
  7. Прибираємо в холодильник на 4-5 годин.

Домашнє тірамісу з маскарпоне без випічки

Як прикрасити торт Тірамісу в домашніх умовах

Коли домашнє Тірамісу повністю застигне – виймаємо його з холодильника. Обережно знімаємо бортик форми і прикрашаємо верхівку десерта какао-порошком або тертим шоколадом. Цього разу я обрала сухе какао. Рекомендую сипати какао крізь сито.

Домашнє тірамісу з маскарпоне без випічки

Смачний домашній торт Тірамісу з желатином, приготовлений з італійською меренгою і шоколадною крихтою без випічки готовий до подачі. А ось і довгоочікуваний шматочок знаменитого італійського десерта. ?

Домашнє тірамісу з маскарпоне без випічки

Відео-рецепти Тірамісу

Перший – від ютуб-каналу “Рецепты Бабушки Эммы”. Він стане вам у нагоді у випадку, коли, не дивлячись на всі старання, вам все ж не вдалось купити готове печиво Савоярді. Відома кулінарка покаже як зробити бісквітне печиво своїми руками. Рекомендується рецепт до перегляду і тим, хто не має бажання возитись з італійською меренгою, а хоче використати більш простий рецепт крему для Тірамісу.

А цей відео-рецепт торта Тірамісу цінний тим, що демонструє як швидко та просто прикрасити домашній тірамісу за допомогою трафарета. Бісквіт автор пече сама і не у вигляді печива, а звичайним великим коржем. Якщо щось із заявленого вас зацікавило, то запрошуємо до перегляду відео.