Торт Бите скло - домашній желейний торт з бісквітом - простий, смачний та красивий

Торт Бите скло – домашній желейний торт з бісквітом – простий, смачний та красивий

Торт Бите скло – гарний і смачний желейний торт швидко приготувати в домашніх умовах можна різними способами. Можна використати простий  та дуже швидкий рецепт і обійтись без випічки, а можна скористатись цим рецептом і приготувати торт-перевертень, де основою буде служити простий м’який бісквіт. Різні найбільш вдалі домашні способи приготування та кращі відео-рецепти торта Бите скло з бісквітом та печивом, зі сметаною та сиром чекають на вас саме тут.

Як приготувати торт Бите скло на бісквіті

Торт Бите скло - домашній желейний торт з бісквітом - простий, смачний та красивий

Бісквіт-основа желейного десерта

Продукти для бісквіта:

  • 2 яйця,
  • 100 гр цукру,
  • 100 гр борошна,
  • 1 ч.ложка розпушувача.

Щоб спекти простий бісквіт збиваємо яйця з цукром, додаємо борошно та розпушувач. Суміш з інгредієнтів поміщаємо в змащену роз’ємну форму і випікаємо один бісквітний корж.

Желейний шар зі сметани та сиру з кольоровим желе

Продукти для начинки:

  • 400 гр м’якого кисломолочного сиру,
  • 400 гр сметани,
  • 150 гр цукру,
  • 20 гр желатину,
  • 150 мл води,
  • 100 гр ягід (чорна смородина, чорниця або вишня),
  • 100 гр яблук або ківі.

Зауважу, що натуральні ягоди та фрукти, щоб скоротити час приготування, можемо замінити на готове кольорове желе або кольоровий мармелад.

Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо набрякати хвилин на десять. Після, на слабкому вогні суміш слід розігріти до повного розчинення желатину. Після цього нехай охолоне, але важливо щоб не почав тверднути. На цьому етапі желатин слід розділити у дві ємності на дві рівні частини. Вміст однієї ще раз ділимо на дві рівні частини.

Кольорове желе

Очищені ягоди слід подрібнити в комбайні, після чого, слід пропустити через дуршлак або марлю і отримати однорідне пюре. Додаємо 2 ложки цукру. За бажанням, кількість цукру може бути збільшена. Основний критерій – щоб ягідне пюре було для вас смачним та не кислим. Після розчинення цукру отриману суміш слід вилити в довільну форму висотою в 2-3 см і поставити застигати в холодильник.

Яблуками чи ківі чистимо плоди від шкірки, дрібнимо в комбайні, проварюємо до розм’якшення, пропускаємо крізь сито, в разі потреби  – додаємо цукор та розпущений желатин. Ретельно перемішуємо та відправляємо застигати.

Біле суфле зі сметани та сиру

Сир, сметану і цукор потрібно збити до отримання однорідного, без крупинок, крему. Після отримання потрібної консистенції, потрібно влити в сметанно-сирну масу другу частину желатину та продовжити збивати ще не менше двох хвилин.

Як зробити та прикрасити торт Бите скло

Для формування желейного десерта в домашніх умовах вибираємо будь-який наявний у вас під руками глибокий посуд. Головне, щоб діаметр верха обраної ємності та розміри коржа збіглися або не були більші за нього. Якщо ваш домашній бісквіт буде більшим з желейний шар, то його прийдеться просто підрізати. Отже, для формування шара з сметанного суфле підійде миска з прямими бортами, пластикова кришка з-під магазинного торта або силіконова форма для кексів та іншої випічки. У ємність вміщуємо харчову плівку або просто розрізаний чистий поліетиленовий пакет так, щоб він цілком лягав на дно і борти обраної форми.

Застигле ягідне та фруктове желе слід порізати кубиками, вистелити (не сильно густо) на дно нашої підготовленої посудини. Заливаємо їх сирним желе і відправляємо в холодильник, щоб шар схопився. Потім, таким же чином формуємо наступний шар і знову відправляємо в холодильник. Аналогічно діємо до тих пір, поки не закінчаться компоненти.

На останній ще не застивший шар викладаємо бісквіт, Придавлюємо і знову поміщаємо в холодильник до повного застигання десерту.

Коли всі желейні шари повністю застигнуть, виймаємо наш смачний та гарний желейний торт з форми за пакет, перевертаємо бісквітом донизу і укладаємо на блюдо. Акуратно відділяємо целофан, його складочки і нерівності додадуть тортику оригінальності.

Гарний і смачний сирний торт нарізаємо на порції – частуємо госте та їмо самі з задоволенням.

Торт Бите скло - домашній желейний торт з бісквітом - простий, смачний та красивий

Відео-рецепти торта Бите скло

Перший відео-рецепт відрізняється від покрокового тим, що автор свій бісквіт теж нарізає на кубики та змішує з білою желейною основою зі сметани.

Наступний різновид десерту, як бачите на заставці відео, має бісквітний шар не тільки знизу, але і згори. Основа торту – біле суфле готується крім сметани ще і з сиром.

Цей відео-рецепт дасть можливість приготувати торт Бите скло з шоколадним бісквітом та вершками в начинці.

Наступний варіант – Бите скло з фруктами. Суфле автор готує на сметані.

Ну і останній відео-рецепт на якому ми зупиняємось самий простий – торт Бите скло без випічки. Автор пропонує робити просто смачну та красиву желейну масу. Але при бажанні, ви завжди можете рецепт доповнити, виклавши верхньо-нижній шар своїм улюбленим печивом, крекерами чи готової вафлі.

Як бачите – домашній желейний торт готувати дуже просто, а простір для фантазії у кондитерській справі, як і загалом в кулінарії, не обмежений.