У дні посту можна урізноманітнити своє меню смачним, ситним і просто чудовим пирогом, в якому начинка робиться зі свіжої білокачанної капусти. Щоб приготувати смачний пісний пиріг з капустою, тісто нам треба замісити на дріжджах, без використання яєць, молока та решти молочних продуктів. Соковита капустяна начинка, доповнена подрібненою морквою і цибулею, надає випічці гастрономічну привабливість і кулінарну вишуканість смаку. Як спекти дуже смачний пісний капустяний пиріг демонструє мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Дріжджі сухі, Капуста, Морква, Олія рослинна, Сіль, Цибуля, Цукор
Інгредієнти:
- борошно – 3 склянки;
- вода (прокип’ячена, тепла) – 1 склянка;
- сухі дріжджі – 1 ч. ложка;
- цукор – 1 ч. ложка;
- сіль – за смаком;
- капуста білокачанна – 250 гр;
- морквина – 1 шт.;
- цибуля – 0,5 шт.;
- олія соняшникова – за смаком.
Зміст
Як приготувати пісний пиріг з капустою з дріжджового тіста
Пісне тісто на дріжджах
Замісити пісне дріжджове тісто для нашого домашнього пирога зовсім не складно. Спершу, потрібно відміряти в потрібних пропорціях інгредієнти і зробити теплою кип’ячену воду. Її температура має бути не вищею за 40 градусів! Замішуємо тісто так: розчиняємо в теплій воді, приблизно, 1 ч. ложку солі, таку ж кількість цукру і сухі дріжджі. В отриману суміш вливаємо близько 30 мл соняшникової олії, перемішуємо. Рідину частинами додаємо в просіяне борошно і замішуємо тісто. Щоб тісто «підросло» – на годину ховаємо його в тепло. Збільшене у об’ємні дріжджове тісто на столі обминали, ділимо на 2 частини. Нам потрібно, що б вони були нерівні.
Частина тесту, яка побільше, розкачуємо в овальний пласт. Можна, в принципі, і коло розкачати, і квадрат або чотирикутник – вибір форми майбутнього пирога за вами. Це – основа пирога. Його відразу переміщаємо на деко. Рекомендуємо застелити деко кулінарним вощеним папером для випічки.
Капустяна начинка для пирога
По основі пирога розподіляємо капустяну начинку. Її ми приготуємо поки чекаємо “підростання” тіста. Для начинки просто тушкуємо на рослинній олії нашатковану капусту разом з натертою морквою і цибулею до приємної м’якості. Начинку для пирога приправляем сіллю і улюбленими спеціями.
Отже, викладені на тісто начинку з капусти покриваємо другим розкатаним шматком тіста.
Міцно защіплюємо краї тіста, а посередині робимо отвір.
При 180 градусах в духовці пісний капустяний пиріг тримаємо 35 або 40 хвилин. Коли випічка буде готова, виймаємо її з печі, накриваємо рушником і охолоджуємо.
Залишилось нарізати на порційні шматочки і всім приємної трапези!
Сподіваюся, що вам сподобається мій простий рецепт смачного пісного пирога з капустою з дріжджового тіста і ви не раз побалуєте рідних і друзів цієї смачної дріжджовою випічкою.
Пісний капустяний пиріг із дріжджового тіста – відео-рецепт
Це смачний пиріг з капустою в духовці з дріжджового швидкого тесту, яке готується без молочних продуктів і яєць. Начинка з квашеної капусти з обсмаженою цибулею – ідеально не тільки в пост, але і до повсякденного столу. Квашена капуста спокійно може бути поміняна на свіжу.
Пісний пиріг з капустою за цим відео-рецептом виходить дуже смачний і повітряний як пух.
Ну і останній відео-рецепт, який я тут хочу запропонувати – капустяний пісний дріжджовий пиріг на воді. Готується просто, швидко і недорого. Дуже простий та швидкий рецепт пирога, який кожна господиня зможе приготувати у піст.