Дріжджовий пісний пиріг з капустою в духовці

У дні посту можна урізноманітнити своє меню смачним, ситним і просто чудовим пирогом, в якому начинка робиться зі свіжої білокачанної капусти. Щоб приготувати смачний пісний пиріг з капустою, тісто нам треба замісити на дріжджах, без використання яєць, молока та решти молочних продуктів. Соковита капустяна начинка, доповнена подрібненою морквою і цибулею, надає випічці гастрономічну привабливість і кулінарну вишуканість смаку. Як спекти дуже смачний пісний капустяний пиріг демонструє мій покроково оформлений рецепт з фото.

Інгредієнти:

  • борошно – 3 склянки;
  • вода (прокип’ячена, тепла) – 1 склянка;
  • сухі дріжджі – 1 ч. ложка;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • сіль – за смаком;
  • капуста білокачанна – 250 гр;
  • морквина – 1 шт.;
  • цибуля – 0,5 шт.;
  • олія соняшникова – за смаком.

Зміст

Як приготувати пісний пиріг з капустою з дріжджового тіста

Пісне тісто на дріжджах

Замісити пісне дріжджове тісто для нашого домашнього пирога зовсім не складно. Спершу, потрібно відміряти в потрібних пропорціях інгредієнти і зробити теплою кип’ячену воду. Її температура має бути не вищею за 40 градусів! Замішуємо тісто так: розчиняємо в теплій воді, приблизно, 1 ч. ложку солі, таку ж кількість цукру і сухі дріжджі. В отриману суміш вливаємо близько 30 мл соняшникової олії, перемішуємо. Рідину частинами додаємо в просіяне борошно і замішуємо тісто. Щоб тісто «підросло» – на годину ховаємо його в тепло. Збільшене у об’ємні дріжджове тісто на столі обминали, ділимо на 2 частини. Нам потрібно, що б вони були нерівні.

Дріжджовий пісний пиріг з капустою в духовці

Частина тесту, яка побільше, розкачуємо в овальний пласт. Можна, в принципі, і коло розкачати, і квадрат або чотирикутник – вибір форми майбутнього пирога за вами. Це – основа пирога. Його відразу переміщаємо на деко. Рекомендуємо застелити деко кулінарним вощеним папером для випічки.

Дріжджовий пісний пиріг з капустою в духовці

Капустяна начинка для пирога

По основі пирога розподіляємо капустяну начинку. Її ми приготуємо поки чекаємо “підростання” тіста. Для начинки просто тушкуємо на рослинній олії нашатковану капусту разом з натертою морквою і цибулею до приємної м’якості. Начинку для пирога приправляем сіллю і улюбленими спеціями.

Дріжджовий пісний пиріг з капустою в духовці

Отже, викладені на тісто начинку з капусти покриваємо другим розкатаним шматком тіста.

Дріжджовий пісний пиріг з капустою в духовці

Міцно защіплюємо краї тіста, а посередині робимо отвір.

Дріжджовий пісний пиріг з капустою в духовці

При 180 градусах в духовці пісний капустяний пиріг тримаємо 35 або 40 хвилин. Коли випічка буде готова, виймаємо її з печі, накриваємо рушником і охолоджуємо.

Залишилось нарізати на порційні шматочки і всім приємної трапези!

Дріжджовий пісний пиріг з капустою в духовці

Сподіваюся, що вам сподобається мій простий рецепт смачного пісного пирога з капустою з дріжджового тіста і ви не раз побалуєте рідних і друзів цієї смачної дріжджовою випічкою.

Пісний капустяний пиріг із дріжджового тіста – відео-рецепт

Це смачний пиріг з капустою в духовці з дріжджового швидкого тесту, яке готується без молочних продуктів і яєць. Начинка з квашеної капусти з обсмаженою цибулею – ідеально не тільки в пост, але і до повсякденного столу. Квашена капуста спокійно може бути поміняна на свіжу.

Пісний пиріг з капустою за цим відео-рецептом виходить дуже смачний і повітряний як пух.

Ну і останній відео-рецепт, який я тут хочу запропонувати – капустяний пісний дріжджовий пиріг на воді. Готується просто, швидко і недорого. Дуже простий та швидкий рецепт пирога, який кожна господиня зможе приготувати у піст.