Домашнє морозиво – це не тільки смачні, але й корисні солодощі. Більшість людей бояться спробувати приготувати його самостійно, але можу запевнити, що навіть невдалі експерименти смачніші за звичайні аналоги з магазину.
Інгредієнти: Ванілін, Вершки, Крохмаль кукурудзяний, Молоко, Сухе молоко, Цукор
Користь та натуральність повністю залежить від набору інгредієнтів, які ви обрали. Цей десерт готується без яєць, але з сухим молоком і крохмалем. Для вдалого результату, необхідно лише обрати якісні продукти та дотримуватись покрокового рецепту. Він не підвів мене ні разу за десятки разів виконання, тому я з радістю поділюсь всіма тонкощами та деталями.
Інгредієнти для домашнього морозива пломбір:
- молоко високої жирності – 300 гр;
- вершки 33% жирності – 250 гр;
- цукор – 130 гр;
- сухе молоко – 35 гр;
- кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л. з гіркою;
- ванілін – 0,5 гр.
Як зробити домашнє морозиво пломбір з сухого молока з крохмалем
У товстостінній каструлі потрібно з’єднати всі сухі інгредієнти, крім крохмалю. Тобто змішуємо сухе молоко, ванілін та цукор. Я звикла вимірювати вагу продуктів в грамах, але якщо ви користуєтесь ложками або склянками, то замість 35 грам сухого молока потрібно взяти 2 повних столових ложки. Отриману суміш перемішуємо.
Влийваємо до неї 250 гр молока і знову перемішуємо, ставлячи на вогонь. Молоко потрібно довести до кипіння.
У стакан насипаємо крохмаль. Якщо у вас немає кукурудзяного крохмалю, то це не страшно, його спокійно можна замінити звичайним картопляним, але просто використовуйте меншу ложку при такій заміні. Залийте крохмаль холодним молоком, яке залишилось, і перемішайте.
У кипляче молоко поступово вливайте суміш крохмалю з молоком, при цьому постійно помішуйте.
Доведіть заварну масу до загустіння і зніміть з вогню. Далі отриману масу потрібно остудити до кімнатної температури. Щоб швидше остудити, я ставлю каструлю в раковину з холодною водою.
В цей час візьміть охолоджені вершки та збийте до м’яких піків. На фото ви можете побачити, як вони повинні виглядати.
Заварну масу, яка остигла, змішуйте зі збитими вершками. Краще це зробити в 2-3 прийоми і поступово.
Отриману заготовку для морозива потрібно використовувати згідно з інструкцією до вашої морожениці.
Після виготовлення морозива я розкладаю морозиво по формах і заморожуют до твердого стану.
Якщо спеціальної машини для виготовлення морозива у вас немає, то відправте своє домашнє морозиво в морозилку. Три-чотири рази з інтервалом в годину діставайте його і перемішуйте блендером або міксером, щоб не утворювалися кристали льоду.
Тепер ви можете насолоджуватись домашнім морозивом зі смаком пломбіра – родом з дитинства!
Смачних вам домашніх десертів і гарного настрою!