Пісні голубці з грибочками, картоплею та гречкою я часто готую для своєї родини і не тільки під час посту. Господині, пропоную приготувати за моїм рецептом дуже смачні, дуже симпатичні, ніжні, поживні, і головне, корисні пісні голубці. Мій рецепт доповнений фотографіями кожного кроку приготування цієї страви, і нехай він стане наочним посібником для тих кулінарних майстринь, які вперше вирішили її приготувати.
Інгредієнти: Гречана крупа, Гриби, Капуста, Картопля, Лавровий лист, Морква, Рослинна олія, Сіль, Томатна паста, Цибуля, Чорний перець горошок
Кухня: Білоруська кухня, Українська кухня
Інгредієнти:
- гречана крупа – 300 гр;
- картопля – 500 гр;
- цибулина – 1 шт. (Велика);
- морквина – 1 шт. (Велика);
- капуста – 1 середній качан;
- гриби (глива або печериця) – 300 гр;
- масло пісне – 150 мл;
- кухонна сіль – 2 ч.л.;
- лист лавровий – 3 шт.;
- перець горошком гіркий – 10 горошин;
- паста томатна – 100 гр.
Як приготувати голубці з гречкою, грибами і картоплею
Перед початком приготування голубців потрібно заздалегідь розібрати капусту на листочки. Як саме підготувати капусту для голубців, я детально описала в рецепті голубців з рибою та рисом.
Спочатку необхідно позбавити капустяне листя від потовщень та жорстких прожилок за допомогою гострого ножа.
Далі нам необхідно приготувати начинку для пісних голубців.
Гречку заливаємо водою (500 мл), варимо до готовності, але ні в якому разі не переварюємо.
Гриби необхідно на 15 хвилин замочити у холодній воді. Це допоможе набагато краще та швидше відмити їх від забруднення.
Моркву та цибулю очищуємо від шкірки.
Ретельно миємо шампіньйони. Грибочки та цибулю дрібно нарізаємо, моркву потрібно потерти на терці.
Обсмажуємо на пательні з рослинною олією спочатку моркву та цибулю.
Потім додаємо гриби та, перемішуючи, продовжуємо обсмажувати, поки не випариться рідина.
Картоплю нам потрібно почистити, нарізати шматочками та відварити до готовності у підсоленій воді. Коли картопля звариться, треба повністю злити картопляний відвар, а саму її ретельно розім’яти товкушкою.
Усі інгредієнти для начинки готові, тому, коли вони охолонуть, можна буде їх перемішати.
Після ретельного перемішування має вийти отака маса.
Голубці я буду готувати у товстостінній каструлі з нержавіючої сталі. На дно наливаємо трохи пісної олії та кладемо підготоване капустяне листя..
Це необхідно зробити для того, щоб голубці не прилипли до каструлі під час приготування.
Далі приступаємо до процесу загортання голубців. На середину капустяного листя кладемо начинку.
Спочатку згинаємо бокові частини капустяного листа всередину (до начинки). Потім верхню та нижню частини листа загинаємо теж всередину. Ми отримаємо ось такий симпатичний рулетик-голубець.
Наші пісні голубці кладемо до каструлі один на другий.
Потім розводимо томатну пасту в 700 мл води та додаємо сіль.
Заливаємо голубці томатною заливкою, додаємо до каструлі лавровий лист та перець горошком.
Каструлю з голубцями ставимо на великий вогонь.
Після того, як всередині все закипить, вогонь зменшуємо до мінімуму, а каструлю накриваємо кришкою. Голубці мають варитися протягом пів години.
Ось так виглядають наші голубці у розрізі. Як видно на фото – начинка однорідна та не вивалюється.
Дуже смачні пісні голубці подаємо їдцям разом із сметаною.
Смачного!