Пісні голубці з гречкою, грибами і картоплею

Пісні голубці з грибочками, картоплею та гречкою я часто готую для своєї родини і не тільки під час посту. Господині, пропоную приготувати за моїм рецептом дуже смачні, дуже симпатичні, ніжні, поживні, і головне, корисні пісні голубці. Мій рецепт доповнений  фотографіями кожного кроку приготування цієї страви, і нехай він стане наочним посібником для тих кулінарних майстринь, які вперше вирішили її приготувати.

Інгредієнти:

пісні голубці з гречкою грибами і картоплею

  • гречана крупа – 300 гр;
  • картопля – 500 гр;
  • цибулина – 1 шт. (Велика);
  • морквина – 1 шт. (Велика);
  • капуста – 1 середній качан;
  • гриби (глива або печериця) – 300 гр;
  • масло пісне – 150 мл;
  • кухонна сіль – 2 ч.л.;
  • лист лавровий – 3 шт.;
  • перець горошком гіркий – 10 горошин;
  • паста томатна – 100 гр.

Як приготувати голубці з гречкою, грибами і картоплею

Перед початком приготування голубців потрібно заздалегідь розібрати капусту на листочки. Як саме підготувати капусту для голубців, я детально описала в рецепті голубців з рибою та рисом.

Спочатку необхідно позбавити капустяне листя від потовщень та жорстких прожилок за допомогою гострого ножа.

пісні голубці з гречкою грибами і картоплею

Далі нам необхідно приготувати начинку для пісних голубців.

Гречку заливаємо водою (500 мл), варимо до готовності, але ні в якому разі не переварюємо.

пісні голубці з гречкою грибами і картоплею

Гриби необхідно на 15 хвилин замочити у холодній воді. Це допоможе набагато краще та швидше відмити їх від забруднення.

пісні голубці з гречкою грибами і картоплею

Моркву та цибулю очищуємо від шкірки.

Ретельно миємо шампіньйони. Грибочки та цибулю дрібно нарізаємо, моркву потрібно потерти на терці.

пісні голубці з гречкою грибами і картоплею

Обсмажуємо на пательні з рослинною олією спочатку моркву та цибулю.

пісні голубці з гречкою грибами і картоплею

Потім додаємо гриби та, перемішуючи, продовжуємо обсмажувати, поки не випариться рідина.

пісні голубці з гречкою грибами і картоплею

Картоплю нам потрібно почистити, нарізати шматочками та відварити до готовності у підсоленій воді. Коли картопля звариться, треба повністю злити картопляний відвар, а саму її ретельно розім’яти товкушкою.

пісні голубці з гречкою грибами і картоплею

Усі інгредієнти для начинки готові, тому, коли вони охолонуть, можна буде їх перемішати.

пісні голубці з гречкою грибами і картоплею

Після ретельного перемішування має вийти отака маса.

пісні голубці з гречкою грибами і картоплею

Голубці я буду готувати у товстостінній каструлі з нержавіючої сталі. На дно наливаємо трохи пісної олії та кладемо підготоване капустяне листя..

пісні голубці з гречкою грибами і картоплею

Це необхідно зробити для того, щоб голубці не прилипли до каструлі під час приготування.

Далі приступаємо до процесу загортання голубців. На середину капустяного листя кладемо начинку.

пісні голубці з гречкою грибами і картоплею

Спочатку згинаємо бокові частини капустяного листа всередину (до начинки). Потім верхню та нижню частини листа загинаємо теж всередину. Ми отримаємо ось такий симпатичний рулетик-голубець.

пісні голубці з гречкою грибами і картоплею

Наші пісні голубці кладемо до каструлі один на другий.

пісні голубці з гречкою грибами і картоплею

Потім розводимо томатну пасту в 700 мл води та додаємо сіль.

пісні голубці з гречкою грибами і картоплею

Заливаємо голубці томатною заливкою, додаємо до каструлі лавровий лист та перець горошком.

пісні голубці з гречкою грибами і картоплею

Каструлю з голубцями ставимо на великий вогонь.

пісні голубці з гречкою грибами і картоплею

Після того, як всередині все закипить, вогонь зменшуємо до мінімуму, а каструлю накриваємо кришкою. Голубці мають варитися протягом пів години.

пісні голубці з гречкою грибами і картоплею

Ось так виглядають наші голубці у розрізі. Як видно на фото – начинка однорідна та не вивалюється.

Пісні голубці з гречкою, грибами і картоплею

Дуже смачні пісні голубці подаємо їдцям разом із сметаною.

Пісні голубці з гречкою, грибами і картоплею

Смачного!