Гриби свинушки (свинуха тонка, корбан бурий або свиняк) – рідкісні гості в коморах, в порівнянні з опеньками або ж лисичками. На їх збір погоджуються тільки найдосвідченіші, сімейство вважається частково їстівним. Для зберігання і безпечного вживання важливо розуміти, як солити гриби свинушки в домашніх умовах правильно та безпечно. Продовжувати читання Як солити гриби свинушки – рецепт заготівлі грибів свінух на зиму
Категорія для заготовки на зиму: Гриби на зиму
Як солити гриби бички в банках: солимо валуї гарячим і холодним способом
З численної родини сироїжкові потрібно особливо виділити гриби валуї (бичок, кулачок, кульбік, соплівік). Як бачите, у різних місцевостях у них є своя назва. Назв у гриба багато, як і рецептів його засолювання. Гриб бичок або валуй вважається умовно-їстівним, тому, слід суворо дотримуватися рецептури приготування. Продовжувати читання Як солити гриби бички в банках: солимо валуї гарячим і холодним способом
Квашені гриби на зиму – базовий гарячий рецепт засолювання
Жовтень – ідеальний сезон для грибів. Осіння хороша погода і лісова прогулянка закінчується трофеями в кошику. Збір можна продовжувати до появи перших нічних заморозків і денної температури більше +5. Зібраний урожай лисичок, боровиків, опеньків не з’їсти за раз.
Продовжувати читання Квашені гриби на зиму – базовий гарячий рецепт засолювання
Як засолити маслюки на зиму гарячим способом
Маслюки відносять до другої категорії грибів, а шкода. Молоденькі маслюки дуже смачні в будь-якому вигляді і є найсмачнішою закускою у маринованому чи солоному вигляді. Як солити маслюки на зиму смачно та правильно ми зараз і розглянемо. Продовжувати читання Як засолити маслюки на зиму гарячим способом
Як засолити грузді гарячим способом в банках
Найскладніше в засолюванні груздів – це відмити їх від лісового сміття. Капелюшок груздів має воронкоподібну форму і в цій воронці накопичується сухе листя, пісок та інше сміття. Однак, грузді занадто смачні і це змушує змиритися з роботою по очищенню грибів. Продовжувати читання Як засолити грузді гарячим способом в банках
Як солити підберезники на зиму сухим гарячим способом
Всього існує близько 40 різновидів підберезовиків. Назв цей гриб теж має декілька: підберезовик, підберезник, березник, березовик, бабка темна, козарик. Відрізняються гриби в основному кольором капелюшка, але смак у них незмінно чудовий. Рецептів заготовки підберезовиків маса і засолювання – це один з найсмачніших способів зберегти гриби на зиму. Продовжувати читання Як солити підберезники на зиму сухим гарячим способом
Як солити лисички на зиму – два способи
Скільки на світі грибників, стільки існує і способів засолювання грибів. Лисички вважаються королями серед грибів. Вони мають ніжний горіховий присмак, тримають форму і зберігають колір, навіть, після термічної обробки. Лисички рідко маринують, хоча і це можливо. Але солоні лисички дивовижно смачні та універсальні. Їх можна подавати як салат, смажити з ними картоплю або додавати в перші страви. Продовжувати читання Як солити лисички на зиму – два способи
Як солити білі вовнянки на зиму – два способи засолу
Біла вовнянка – це не що інше, як білянка пухнаста, мохначка біла, груздь пухнастий. Вони відносяться до одного виду грибів, але відрізняються від вовнянок лише кольором, і деякими смаковими якостями. Солити білянки можна гарячим і холодним способом, враховуючи лише той факт, що ці гриби мають тонкий смак і аромат. Спеції можуть знищити цей смак, і з ними потрібно бути обережніше. Продовжувати читання Як солити білі вовнянки на зиму – два способи засолу
Як солити чорні грузді на зиму – холодний спосіб
При заготівлі чорних груздів на зиму, слід дотримуватися обережності. На відміну від білих груздів, чорні відносяться до грибів третього сорту, що означає «умовно-їстівні». Звичайно, отруїться ними не можна, але і розлад шлунка нам ні до чого. Тому, читаємо рецепт, і солимо чорні грузді правильно. Продовжувати читання Як солити чорні грузді на зиму – холодний спосіб
Як солити білі грузді гарячим способом на зиму – простий рецепт
Білі грузді відносяться до грибів першої категорії, а це означає, що грузді їстівні і отруїтися ними дуже складно. Готувати білі грузді можна будь-яким способом, а особливо гарні білі грузді для засолювання. Починаючи вже з липня і до вересня можна вирушати в ліс за цими смачними і корисними грибами, а рецепт засолювання можна прочитати трохи нижче. Продовжувати читання Як солити білі грузді гарячим способом на зиму – простий рецепт