Як правильно сушити шипшину в домашніх умовах: сушка плодів, листя і квітів

Унікальність шипшини в тому, всі її частини (коріння, стебла, листя, квіти та, звичайно ж, плоди) дуже корисні. Хоча більшість звикла запасатися на зимний період лише плодами. Тому варто ознайомитись з тонкощами сушіння усіх складових шипшини, щоб скористатися можливістю зробити заготівлі для заварювання цілющого чаю.

Продовжувати читання Як правильно сушити шипшину в домашніх умовах: сушка плодів, листя і квітів

Сушена полуниця: як правильно сушити полуницю на зиму в домашніх умовах

Сушіння полуниці вважається найкращим способом її заготівлі на зиму. Таким чином, вдасться зберегти максимальну кількість корисних речовин та не “розгубити” смакові якості ягід. Сушену полуницю можна застосувати в приготуванні різних десертів, випічки, а також з неї виходить смачний ароматний чай. Щоб не помилитися і зробити все правильно під час сушіння полуниці різними способами власноруч, варто ознайомитися з деякими секретами цієї справи.

Продовжувати читання Сушена полуниця: як правильно сушити полуницю на зиму в домашніх умовах

Як правильно сушити виноград на зиму – готуємо родзинки в домашніх умовах

Родзинки – це один з найпопулярніших видів сушених ягід. Родзинки є практично невід’ємним додатком до кексів, великодневих пасок, також їх кладуть в різні страви, салати, навіть додають до м’яса.

Ми всі звикли купляти родзинки в магазині, але, насправді, їх можна зробити самостійно. І це зовсім не складно. Домашні родзинки гарантовано збережуть 80 відсотків вітамінів та всі мікроелементи, які є в свіжому винограді.  Такі родзинки будуть не тільки чудово смакувати, а і допоможуть при захворюваннях серцево-судинної системи, а також при анемії, апатії, проблемах із зором. Продовжувати читання Як правильно сушити виноград на зиму – готуємо родзинки в домашніх умовах

Сушка журавлини – як засушити ягоди журавлини в домашніх умовах

Ягоди журавлини – це справжнє джерело вітамінів. Їх дуже рекомендують їсти не тільки в сезон, а і протягом року. Тому кожного літа обов’язково варто робити заготовки журавлини на зиму. І щоб зберегти максимальну кількість корисних елементів та не витрачати багато часу на приготування, ми рекомендуємо вибрати такий спосіб заготовки, як сушка. Сушена журавлина така ж смачна і корисна, як свіжа. Її легко зберігати, а термін придатності становить не менше року. Продовжувати читання Сушка журавлини – як засушити ягоди журавлини в домашніх умовах

Шовковиця сушена: як сушити ягоди, листя і кору – сушимо шовковицю в домашніх умовах

Шовковиця – це дуже смачні ягоди, які можна додавати в смузі, компот, коктейлі. Вони неймовірно корисні і мають тільки позитивний вплив на організм. Саме тому варто заготовувати шовковицю на зиму. Зараз ми розкажемо, як ці ягоди можна висушити. Продовжувати читання Шовковиця сушена: як сушити ягоди, листя і кору – сушимо шовковицю в домашніх умовах

Сушена черемха: всі способи сушіння в домашніх умовах – як сушити черемшину на зиму

Черемха – ароматна і корисна рослина, яку треба заготовлювати як у вигляді квітів, так і у вигляді ягід, кори, пагонів. Зараз ми розкажемо, коли і як краще сушити ягоди, квіти, пагони і кору черемшини. Продовжувати читання Сушена черемха: всі способи сушіння в домашніх умовах – як сушити черемшину на зиму

Солодка смоківниця – як правильно сушити інжир в домашніх умовах

Інжир (смоківниця) – це не просто екзотичний фрукт, а ще і джерело величезної кількості корисних речовин. В ньому є залізо, клітковина, кальцій. Тому інжир варто їсти регулярно. І щоб це зробити, можна його засушити. Зараз ми розкажемо про правила та нюанси сушки інжиру. Продовжувати читання Солодка смоківниця – як правильно сушити інжир в домашніх умовах

Сушена черешня в електросушарці

Смачний символ чарівного червня – розкішна солодка черешня. Та врожай швидко збирається і тут же варяться компоти й киселі, готуються пироги та соковиті вареники. Ох, не спішіть увесь врожай черешні поїсти. Якусь частину зоставте для створення вишуканих ласощів в сушеному вигляді. З унікальним черешневим ароматом, сушка з цих ягід скоріше нагадує цукерки. Діти будуть у захваті, а старші члени родини смакуватимуть більш стримано, але теж із великим задоволенням. Продовжувати читання Сушена черешня в електросушарці

Сушіння ягід і листя ожини, а також пастила і смоква з ожини

Із сушінням ягід ожини є два неоднозначних моменти: вона сушиться легко, але донести її додому чи з базару у повній цілісності вельми складно. Бо ожина має надзвичайно ніжні плоди та зразу ж пускає сік при маленькому зминанні. Та наберімось терпіння та всупереч думці, що засушити ожину майже не можливо, спробуємо її заготовити таким чином.

Продовжувати читання Сушіння ягід і листя ожини, а також пастила і смоква з ожини

Алича сушена на зиму

Алича – яскрава представниця родини сливових. Та вона менша за розміром і має різні відтінки – від оранжевого до фіолетового. Соковита й дуже смачна. З аличі готують варення, компоти або додають при консервуванні до фруктового асорті. Але зараз ми хочемо запропонувати заготовити сушку з аличі та ніжну пастилу.
Продовжувати читання Алича сушена на зиму