Як солити гриби свинушки – рецепт заготівлі грибів свінух на зиму

Гриби свинушки (свинуха тонка, корбан бурий або свиняк) – рідкісні гості в коморах, в порівнянні з опеньками або ж лисичками. На їх збір погоджуються тільки найдосвідченіші, сімейство вважається частково їстівним. Для зберігання і безпечного вживання важливо розуміти, як солити гриби свинушки в домашніх умовах правильно та безпечно. Продовжувати читання Як солити гриби свинушки – рецепт заготівлі грибів свінух на зиму

Як солити гриби бички в банках: солимо валуї гарячим і холодним способом

З численної родини сироїжкові потрібно особливо виділити гриби валуї (бичок, кулачок, кульбік, соплівік). Як бачите, у різних місцевостях у них є своя назва. Назв у гриба багато, як і рецептів його засолювання. Гриб бичок або валуй вважається умовно-їстівним, тому, слід суворо дотримуватися рецептури приготування. Продовжувати читання Як солити гриби бички в банках: солимо валуї гарячим і холодним способом

Квашені гриби на зиму – базовий гарячий рецепт засолювання

Жовтень – ідеальний сезон для грибів. Осіння хороша погода і лісова прогулянка закінчується трофеями в кошику. Збір можна продовжувати до появи перших нічних заморозків і денної температури більше +5. Зібраний урожай лисичок, боровиків, опеньків не з’їсти за раз.

Продовжувати читання Квашені гриби на зиму – базовий гарячий рецепт засолювання

Як засолити маслюки на зиму гарячим способом

Маслюки відносять до другої категорії грибів, а шкода. Молоденькі маслюки дуже смачні в будь-якому вигляді і є найсмачнішою закускою у маринованому чи солоному вигляді. Як солити маслюки на зиму смачно та правильно ми зараз і розглянемо. Продовжувати читання Як засолити маслюки на зиму гарячим способом

Як засолити грузді гарячим способом в банках

Найскладніше в засолюванні груздів – це відмити їх від лісового сміття. Капелюшок груздів має воронкоподібну форму і в цій воронці накопичується сухе листя, пісок та інше сміття. Однак, грузді занадто смачні і це змушує змиритися з роботою по очищенню грибів. Продовжувати читання Як засолити грузді гарячим способом в банках

Як солити гливи гарячим способом

Гливи – одні з небагатьох грибів, які культивуються і вирощуються в промислових масштабах. За харчовою цінністю гливи можуть зрівнятися з м’ясо-молочними продуктами і, при цьому, мають властивості, що розщеплюють холестерин. Продовжувати читання Як солити гливи гарячим способом

Як солити підберезники на зиму сухим гарячим способом

Всього існує близько 40 різновидів підберезовиків. Назв цей гриб теж має декілька: підберезовик, підберезник, березник, березовик, бабка темна, козарик. Відрізняються гриби в основному кольором капелюшка, але смак у них незмінно чудовий. Рецептів заготовки підберезовиків маса і засолювання – це один з найсмачніших способів зберегти гриби на зиму. Продовжувати читання Як солити підберезники на зиму сухим гарячим способом

Як солити білі гриби на зиму – три способи

Білі гриби по праву вважаються королівськими грибами. Вони неймовірно смачні і ароматні, причому, свій аромат вони зберігають в будь-якому вигляді. Навіть недосвідчений грибник впізнає запах білих грибів з тисячі подібних. Такі гриби можна (і потрібно) заготовлювати на зиму і засолювання білих грибів на зиму – це найстаріший рецепт наших пращурів. Продовжувати читання Як солити білі гриби на зиму – три способи

Як солити печериці – два способи засолу грибів

Печериці, одні з небагатьох грибів, які можна їсти сирими, не піддаючи їх термічній обробці. Єдина вимога – це молодість грибочка і його свіжість. Якщо гриби вже два тижні лежали на полиці в супермаркеті, то краще не ризикувати. Тим більше, що солоні печериці набагато смачніші ніж свіжі і, в даному випадку, безпечніші. Продовжувати читання Як солити печериці – два способи засолу грибів

Як солити лисички на зиму – два способи

Скільки на світі грибників, стільки існує і способів засолювання грибів. Лисички вважаються королями серед грибів. Вони мають ніжний горіховий присмак, тримають форму і зберігають колір, навіть, після термічної обробки. Лисички рідко маринують, хоча і це можливо. Але солоні лисички дивовижно смачні та універсальні. Їх можна подавати як салат, смажити з ними картоплю або додавати в перші страви. Продовжувати читання Як солити лисички на зиму – два способи