Як засолити чехоню для в’ялення смачно та правильно

Чехоня особливо цінується любителями в’яленої риби. Взагалі, чехоню можна смажити, тушкувати, варити з неї юшку. Але, безсумнівно, що найсмачніша в’ялена чехоня, і це справжніми рибаками не обговорюється. Щоб власноруч заготовлена риба була дійсно смачною, потрібно знати, як правильно засолити чехоню перед сушінням. Продовжувати читання Як засолити чехоню для в’ялення смачно та правильно

Як солити ляща – два способи засолу

Копчений і в’ялений лящ – це страва для справжніх Первинна підготовка ляща до любого з цих двох способів сушіння дуже важлива. Якщо засолити дрібну рибку не складно, то з рибою вагою 3-5 кг потрібно повозитися. Як солити ляща для копчення і в’ялення правильно – розглянемо два простих способи засолювання.  Продовжувати читання Як солити ляща – два способи засолу

Як солити плотву для в’ялення – простий спосіб засолу чебака

Плотва, плітка звичайна або ж плотиця це одна з найбільш поширених видів риби роду плітка (Rutilus). Жителям Сибіру вона більш відома під назвою чебак. Цей різновид плотви відрізняється особливою плодючістю. Незважаючи на відносно невеликі розміри риби, з неї можна приготувати безліч страв. Однак, в’ялена плотва поза конкуренцією. Щоб в’ялена плітка вас не розчарувала, її потрібно знати як засолити. Як це зробити правильно, ми зараз розглянемо. Продовжувати читання Як солити плотву для в’ялення – простий спосіб засолу чебака

Як засолити тріску – два простих рецепти

На відміну від печінки, м’ясо тріски зовсім не жирне і цілком підходить для дієтичного харчування. Наші господині звикли купувати заморожене або охолоджене філе тріски і, зазвичай, його використовують для смаження. Смажена тріска, безумовно, дуже смачна, але солона тріска набагато корисніша. Розглянемо два основних рецепти смачного засолу тріски.  Продовжувати читання Як засолити тріску – два простих рецепти

Як смачно засолити ікру карася – простий рецепт засолки

Часто річковою рибою нехтують, віддаючи весь улов коту або банально смажать на сковороді. Цим самим господині позбавляють себе смачних страв, які можна приготувати з річкової риби. Ви коли небудь пробували ікру карася, тільки не смажену, а солону? Продовжувати читання Як смачно засолити ікру карася – простий рецепт засолки

Як засолити ікру сазана смачно – простий рецепт

Сазан досить велика риба. У наших водоймах зустрічаються особини вагою до 20 кг і до 1 метра в довжину. Досить одного сазана і на тиждень, навіть, велика родина буде забезпечена рибними стравами. Якщо як приготувати саму рибу все більш-менш зрозуміло, то як готувати ікру знають не всі. Ми звикли смажити ікру, але, набагато смачніша і корисніша солона ікра. Як солити ікру сазана ми зараз розглянемо. Продовжувати читання Як засолити ікру сазана смачно – простий рецепт

Як засолити карася – два способи

У відкритих водоймах, часом, зустрічаються карасі вагою в 3-5 кг і це справжні гіганти. Більшість рибалок раді рибці вагою 500-700 грам. Карась риба жирна і смачна, незалежно від його розміру. Перед тим, як в’ялити і сушити карасів, рибку потрібно правильно засолити. З цим ми сьогодні і розберемося. Продовжувати читання Як засолити карася – два способи

Як засолити товстолобика на зиму – оселедцевий посол

М’ясо товстолобиків дуже ніжне і жирне. Це єдиний з представників річкової фауни, чий жир по своїй живильній цінності можна порівняти з жиром морської риби. У наших річках зустрічаються товстолобики вагою від 1 кг і до 50 кг. Це досить великі особини і в кулінарії є маса рецептів для приготування товстолобика. Зокрема, розглянемо як солити товстолобика і навіщо? Продовжувати читання Як засолити товстолобика на зиму – оселедцевий посол

Як солити кільку: сухий посол і засолювання в розсолі

Кільку солять вдома не через економію, а виключно з метою отримати смачну рибу і точно знати, що це свіжа риба. Адже, найчастіше солять морську рибу прямо на судах, де її і виловлюють, і, з моменту засолу до потрапляння до нас на стіл, може пройти не один місяць. Звичайно, зберігати солону кільку можна досить довго і все ж, свіже засолена кілька має більш м’який смак. Та й сам смак можна регулювати під свої вподобання, а не купувати те, що є в асортименті магазину. Продовжувати читання Як солити кільку: сухий посол і засолювання в розсолі

Як в’ялити плотву на зиму в домашніх умовах

В’ялена плотва це не просто смачна закуска до пива, але і джерело цінних вітамінів. Плотва не є цінною промисловою рибою і легко ловиться в будь-якій водоймі. Смажити її не варто, через велику кількість дрібних кісточок, але у в’яленій плотві ці кісточки не помітні. Продовжувати читання Як в’ялити плотву на зиму в домашніх умовах