Чехоня особливо цінується любителями в’яленої риби. Взагалі, чехоню можна смажити, тушкувати, варити з неї юшку. Але, безсумнівно, що найсмачніша в’ялена чехоня, і це справжніми рибаками не обговорюється. Щоб власноруч заготовлена риба була дійсно смачною, потрібно знати, як правильно засолити чехоню перед сушінням. Продовжувати читання Як засолити чехоню для в’ялення смачно та правильно
Категорія для заготовки на зиму: Засолка риби
Як солити ляща – два способи засолу
Копчений і в’ялений лящ – це страва для справжніх Первинна підготовка ляща до любого з цих двох способів сушіння дуже важлива. Якщо засолити дрібну рибку не складно, то з рибою вагою 3-5 кг потрібно повозитися. Як солити ляща для копчення і в’ялення правильно – розглянемо два простих способи засолювання. Продовжувати читання Як солити ляща – два способи засолу
Як солити плотву для в’ялення – простий спосіб засолу чебака
Плотва, плітка звичайна або ж плотиця це одна з найбільш поширених видів риби роду плітка (Rutilus). Жителям Сибіру вона більш відома під назвою чебак. Цей різновид плотви відрізняється особливою плодючістю. Незважаючи на відносно невеликі розміри риби, з неї можна приготувати безліч страв. Однак, в’ялена плотва поза конкуренцією. Щоб в’ялена плітка вас не розчарувала, її потрібно знати як засолити. Як це зробити правильно, ми зараз розглянемо. Продовжувати читання Як солити плотву для в’ялення – простий спосіб засолу чебака
Як засолити тріску – два простих рецепти
На відміну від печінки, м’ясо тріски зовсім не жирне і цілком підходить для дієтичного харчування. Наші господині звикли купувати заморожене або охолоджене філе тріски і, зазвичай, його використовують для смаження. Смажена тріска, безумовно, дуже смачна, але солона тріска набагато корисніша. Розглянемо два основних рецепти смачного засолу тріски. Продовжувати читання Як засолити тріску – два простих рецепти
Як засолити карася – два способи
У відкритих водоймах, часом, зустрічаються карасі вагою в 3-5 кг і це справжні гіганти. Більшість рибалок раді рибці вагою 500-700 грам. Карась риба жирна і смачна, незалежно від його розміру. Перед тим, як в’ялити і сушити карасів, рибку потрібно правильно засолити. З цим ми сьогодні і розберемося. Продовжувати читання Як засолити карася – два способи
Як засолити товстолобика на зиму – оселедцевий посол
М’ясо товстолобиків дуже ніжне і жирне. Це єдиний з представників річкової фауни, чий жир по своїй живильній цінності можна порівняти з жиром морської риби. У наших річках зустрічаються товстолобики вагою від 1 кг і до 50 кг. Це досить великі особини і в кулінарії є маса рецептів для приготування товстолобика. Зокрема, розглянемо як солити товстолобика і навіщо? Продовжувати читання Як засолити товстолобика на зиму – оселедцевий посол
Як солити кільку: сухий посол і засолювання в розсолі
Кільку солять вдома не через економію, а виключно з метою отримати смачну рибу і точно знати, що це свіжа риба. Адже, найчастіше солять морську рибу прямо на судах, де її і виловлюють, і, з моменту засолу до потрапляння до нас на стіл, може пройти не один місяць. Звичайно, зберігати солону кільку можна досить довго і все ж, свіже засолена кілька має більш м’який смак. Та й сам смак можна регулювати під свої вподобання, а не купувати те, що є в асортименті магазину. Продовжувати читання Як солити кільку: сухий посол і засолювання в розсолі
Як засолити черевця сьомги – класичний рецепт
При філеруванні червоної риби черевця сьомги, зазвичай, відкладають окремо. На черевцях занадто мало м’яса і багато жиру, тому, гурмани віддають перевагу чистому філе, а не риб’ячому жиру. Але, вони просто не знають чого себе позбавляють. Засолені черевця сьомги – це одне з найбільш смачних і корисних рибних страв. Продовжувати читання Як засолити черевця сьомги – класичний рецепт
Як солити морські бички для в’ялення
Чорноморський і азовський бичок не є делікатесом, але скоріше через доступність, ніж через смакові якості або користь. Це морська риба і вона має ті ж властивості, що і більш дорогі її побратими по морю. Продовжувати читання Як солити морські бички для в’ялення
Як засолити цілий оселедець – простий і смачний рецепт
Часто магазинний оселедець гірчить і віддає металом. Смак такого оселедця можна виправити, трохи побризкавши його оцтом, рослинною олією і присипавши свіжою цибулькою. Але, якщо риба потрібна для салату? Тут вже нічого не зробиш, хіба що, не будемо покладатися на випадок і дізнаємось як засолити цілий оселедець дома самостійно. Продовжувати читання Як засолити цілий оселедець – простий і смачний рецепт