Як сушити петрушку в домашніх умовах – сушена на зиму зелень і корінь петрушки

Петрушка є відмінною пряною зеленню, яка застосовується під час приготування різноманітних страв. Кулінари використовують її листя та корені не лише у свіжому вигляді, а й у сухому. Про те, як правильно запастися такою апетитною приправою на зимовий період, йтиметься в цьому матеріалі.

Продовжувати читання Як сушити петрушку в домашніх умовах – сушена на зиму зелень і корінь петрушки

Сушений імбир: як правильно сушити імбир в домашніх умовах

Імбир – це не тільки духмяна оригінальна приправа, яка додає стравам особливу родзинку, а ще і лікарська рослина, яка є природнім антибіотиком. Тому варто завжди мати в домі імбир. А щоб він не псувався, адже не кожен вживає цей продукт щодня, можна засушити імбир. І зараз ми розкажемо, як це зробити.

Продовжувати читання Сушений імбир: як правильно сушити імбир в домашніх умовах

Сушений ревінь в домашніх умовах: сушка черешків і кореня ревеню на зиму

Ревінь – популярна рослина, яку дуже поважають обізнані господині. Бо вона не лише має приємний кисло-солодкий смак, а просто вирощується на ділянці. Продовжувати читання Сушений ревінь в домашніх умовах: сушка черешків і кореня ревеню на зиму

Збір і сушка кореня лопуха в домашніх умовах

Лопух – рослина вельми популярна завдяки своїм корисним властивостям, що застосовуються у косметології та медицині. Листя цього чудодійного бур’яну беруть і для приготування вітамінних салатів чи кидають у борщ. Та найчастіше використовують лопухове коріння для лікувальних цілей, наприклад, очищення крові. Це також найперший компонент у створенні шампунів, масок для шкіри голови. З кореня також роблять живильну косметичну олію.

Продовжувати читання Збір і сушка кореня лопуха в домашніх умовах

Хрін сушений – проста заготовка на зиму. Як сушити хрін в домашніх умовах.

Корисну гострувату приправку із хрону можете заготовити собі самостійно. Сушений хрін ви потім зможете застосовувати у консервуванні овочів та, як додаток до готових страв.  Влітку господині зазвичай кладуть у банки  свіжозірване листя хрону, але  сухі листочки і кореневище хрону теж використовується. Отже, у ваш кулінарний записничок – наш домашній рецепт, як правильно висушити цей овоч. Будемо уважно вчитися заготовляти листя й корінь.

Продовжувати читання Хрін сушений – проста заготовка на зиму. Як сушити хрін в домашніх умовах.

Сушений буряк – як сушити на зиму в домашніх умовах і як використовувати сушений буряк.

На зиму можна сушити все, і навіть буряк. Це дуже зручно, адже його можна додавати в страви замість свіжого. Коренеплід не втрачає свій смак, має насичений колір та чудовий аромат.  Продовжувати читання Сушений буряк – як сушити на зиму в домашніх умовах і як використовувати сушений буряк.

Корінь кульбаби: лікувальні властивості, застосування і протипоказання в народній медицині, заготівля на зиму. Кава і чай з коренів кульбаби.

Про корінь кульбаби і його лікувальні властивості люди дізналися дуже і дуже давно. Але, в народній медицині, як в принципі, і більшість рослин, корінь кульбаби має не лише лікувальні властивості, але і ряд протипоказань. Однак, про все по порядку. Продовжувати читання Корінь кульбаби: лікувальні властивості, застосування і протипоказання в народній медицині, заготівля на зиму. Кава і чай з коренів кульбаби.