Груша є справжнім фруктовим символом самого розпалу літньої пори. У неї неповторний смак, тому взимку також хочеться ним насолоджуватись. А для цього треба правильно зробити запаси з неї, щоб не «розгубити» корисні речовини плодів та здивувати взимку близьких та рідних ароматними стравами та напоями.
Категорія для заготовки на зиму: Збірки рецептів
Вогненні запаси: що можна приготувати з гіркого перцю на зиму
Багато господинь добре знайомі з гірким стручковим перцем. При додаванні його до страв треба знати чітку межу, щоб їжа не отримала «неможливу гостроту». Варто пам’ятати, що крім аромату та оригінального пікантного смаку гіркий перець радує ще й лікувальними властивостями. Тому дбайливі господині цікавляться, як правильніше заготовлювати його, щоб зимою подарувати рідним неповторний смак домашніх страв з пікантними нотками.
Продовжувати читання Вогненні запаси: що можна приготувати з гіркого перцю на зиму
8 простих способів заготовки моркви про запас
Всім подобається морква за те, що вона яскравого кольору, приємного смаку та має багато корисних речовин. Її коренеплоди дозрівають, в порівнянні з іншими, досить швидко, та вже в другій половині літа тішать дачників. Заготовлювати моркву на зимовий період зовсім не складно, а готувати страви з неї зуміє навіть недосвідчена господиня.
Продовжувати читання 8 простих способів заготовки моркви про запас
Оригінальні рецепти заготовок з помідорів для досвідчених господинь
Помідори від природи мають приємну форму, яскравий та життєрадісний колір, відмінну текстуру, свіжість і, головне, чудовий смак. Тому, якщо вони є в меню, то будь-яке застілля виглядає святково. Помідори гарно смакують самі по собі та вважаються ідеальними складниками різних страв та заготівель. Взимку вони є приємним спогадом про літо. А під час зимового смакування кулінарних шедеврів помідори завжди нагадують про літо. Вони подобаються, напевно, всім без винятку. Тому мало хто з господинь відмовиться від такого задоволення, під час сезону, коли помідор є багато, зробити з них смачні заготівлі на зиму.
Продовжувати читання Оригінальні рецепти заготовок з помідорів для досвідчених господинь
Прості і смачні заготовки з болгарського перцю для зимового столу
Побачивши солодкий перець, у всіх виникають лише позитивні емоції. Це гарний, соковитий овоч, просочений сонячною енергією та теплом літа. Болгарський перець є прикрасою столу в будь-яку пору року. Тому під кінець літа не варто шкодувати сил і часу, та зробити з нього відмінні заготівлі, щоб взимку яскраві ароматні перчики стали справжньою родзинкою застілля!
Продовжувати читання Прості і смачні заготовки з болгарського перцю для зимового столу
Як швидко і легко заготовити капусту на зиму
У другій половині літа та аж до осені на грядках достигають пружні капустяні качани. І якого тільки сорту капусти ми не бачимо цієї пори у магазинах та на базарі – традиційна біла, пекінська та синя, цвітна та броколі. З усіх цих видів найчастіше використовується для заготовок, консервованих страв та для свіжих чи маринованих салатів білокачанна капуста. До самої весни страви із капусти майже щодня будуть подаватися до гарніру, готуватися в рагу та в борщеві. Корисна та хрумка капустка до смаку усім членам родини.
Тож, якщо капустяний врожай порадував вас на славу, діставайте обробні дошки, гострі кухонні ножі, пристрої для шинкування і, давайте хутчій готувати по смачним рецептам, що ми пропонуємо у цій статті!
Продовжувати читання Як швидко і легко заготовити капусту на зиму
Секрети домашніх заготовок з сливи на зиму
Сливи містять багато вітамінів і мінеральних речовин, нормалізують травлення і виводять з організму шлаки. Вони дуже смачні і корисні. Шкода тільки, урожай сливи довгим не буває. Сливовий сезон триває всього один місяць – з кінця серпня по кінець вересня. У свіжому вигляді сливи зберігаються мало. Тому варто навчитися заготовляти цю корисну і смачну ягоду на зиму. І робити це можна по-різному. Продовжувати читання Секрети домашніх заготовок з сливи на зиму