Вишня: опис, характеристика, корисні властивості і шкода вишні

Вишеньки – стиглі, смачні, ароматні плоди, які є дуже звичними для українців. Але не всі знають, що особливого і корисного в цих ягодах. Продовжувати читання Вишня: опис, характеристика, корисні властивості і шкода вишні

Грейпфрут – шкода і корисні властивості. Чим корисний грейпфрут для організму чоловіка і жінки

Грейпфрути – це дуже корисні цитрусові, які рекомендовано вживати в будь-яку пору року. Вони покращують імунітет та мають безліч інших корисних властивостей. Продовжувати читання Грейпфрут – шкода і корисні властивості. Чим корисний грейпфрут для організму чоловіка і жінки

Смачна, солодка, свіжа черешня: опис, корисні властивості, калорійність

Черешня – це одна з найпопулярніших ягід в нашому регіоні. Хоча, якщо дивитися з точки зору ботаніки, то вона не ягода. Але з точки зору кулінарії точно ягода. Продовжувати читання Смачна, солодка, свіжа черешня: опис, корисні властивості, калорійність

Користь абрикосів і можлива шкода. Які вітаміни в абрикосі. Історія, опис та характеристика.

Абрикос – це плодове дерево роду слива та родини розових. Плодом дерева є однойменний фрукт – яскравий, помаранчевий фрукт, що складається з жорсткої кісточки, солодкої та соковитої м’якоті. Продовжувати читання Користь абрикосів і можлива шкода. Які вітаміни в абрикосі. Історія, опис та характеристика.

Користь груші і шкода для організму. Склад, характеристика, властивості і калорійність. У чому цінність або які вітаміни в груші.

Груші – це дуже смачні та корисні ласощі, які ростуть практично на кожному городі. Тому українцям варто знати про те, наскільки цей фрукт корисний і чи може він нашкодити організму.

Продовжувати читання Користь груші і шкода для організму. Склад, характеристика, властивості і калорійність. У чому цінність або які вітаміни в груші.

Слива – корисні властивості і протипоказання: опис, вітаміни і калорійність сливи.

Слива – плодове дерево, що відноситься до сімейства рожевих, підродини сливових або мигдальних. Плодом дерева є слива, яка може бути дрібною, середньою або дуже великою, забарвлення стиглого плода буває синім, темно-фіолетовим або майже чорним (це залежить від сорту дерева).

Продовжувати читання Слива – корисні властивості і протипоказання: опис, вітаміни і калорійність сливи.

Користь персиків і шкода для здоров’я. Історія, опис, калорійність та інші корисні властивості персика.

Історія знайомства людей з диким персиком почалася 4 тис. років тому в далекому Китаї. Вирощуючи і піклуючись про ці чудові дерева, китайці окультурили персик, і вже в такому вигляді він набув поширення в Індії, Ірані та багатьох азіатських країнах. Завдяки Олександру Македонському культура персика досягла і південноєвропейських країн, а пізніше, дійшла і до центральної Європи. Але, найкраще персикові дерева ростуть в країнах з тропічним кліматом, які і є найбільшими експортерами в світі – Китай, Індія, Італія, Греція.

Продовжувати читання Користь персиків і шкода для здоров’я. Історія, опис, калорійність та інші корисні властивості персика.

Користь і шкода лимонів. Властивості, склад і чим корисний лимон для організму і схуднення.

Лимон – популярний цитрусовий плід. Батьківщиною лимона прийнято вважати Південно-Східну Азію. Сьогодні лимон культивується в країнах з тропічним і субтропічним кліматом.

Продовжувати читання Користь і шкода лимонів. Властивості, склад і чим корисний лимон для організму і схуднення.

Прекрасна айва – дерево і плоди: опис, властивості, користь і шкода для організму.

Айва – фруктове дерево, що досягає 5 метрів висоти. Вона має овальні листя, покриті знизу волосками. Плід айви теж волосистий, овальної або грушеподібної форми. Айву завезли до нас з Азії. Сьогодні вона росте в Україні, Молдові і Середній Азії. Ця культура цінується за свої запашні плоди і може застосовуватися як підщепа для груші. Ця рослина розмножується насінням, відводками і живцями. Його плоди їдять в сирому вигляді і використовують в кулінарії. З айви готують компоти, начинки для пирогів, варення, желе і приправи до м’ясних страв. Продовжувати читання Прекрасна айва – дерево і плоди: опис, властивості, користь і шкода для організму.

Про яблука: опис, властивості, характеристика, вітаміни і калорійність. У чому користь яблук і чи є шкода для здоров’я.

Вважається, що яблука потрапили в Європу з Центральної Азії. За тривалий період вживання людством цих корисних плодів виведена величезна кількість різноманітних сортів яблунь, що відрізняються часом дозрівання і смаковими якостями.

Продовжувати читання Про яблука: опис, властивості, характеристика, вітаміни і калорійність. У чому користь яблук і чи є шкода для здоров’я.