Черемша – це оригінальна зелень, яка за смаком нагадує стрілки часнику. Вона має дуже багато корисних властивостей і є надзвичайно популярною в Україні. Продовжувати читання Черемша – ведмежа цибуля або часник: корисні властивості і шкода. Як виглядає черемша – фото і опис.
Категорія для заготовки на зиму: Рослини
Корінь хрону: корисні властивості та рецепти як зберігати хрін на зиму в домашніх умовах.
Хрін є трав’янистою рослиною з роду капустяних. Він містить корисні речовини у всіх своїх частинах: у корінні, стеблах і листках. Без хрону важко уявити засолені та мариновані огірки, помідори, гриби та яблука. А з його коріння господині готують смачні приправи, соуси. Без нього не змогли обійтися в народній та офіційній медицині.
Гірчиця і її властивості, що застосовуються в кулінарії і косметології. Користь гірчиці і шкода для організму.
Гірчиця – це приправа, яка відома кожному. Але мало хто знає, чим вона корисна, кому може нашкодити та взагалі, як вона з’явилася. Про це ми зараз і розкажемо. Продовжувати читання Гірчиця і її властивості, що застосовуються в кулінарії і косметології. Користь гірчиці і шкода для організму.
Види і сорти гірчиці
Гірчиця – це одна з найпопулярніших приправ, але майже ніхто не знає, що гірчиця буває різна. Існує дуже багато сортів, про які ми хочемо вам розказати в цій статті. Продовжувати читання Види і сорти гірчиці
Дика і домашня лікувальна перцева м’ята – корисні і лікувальні властивості і протипоказання.
Перцева м’ята – це один з найпопулярніших видів лікарських рослин, які широко використовуються як в лікуванні, так і в кулінарії. М’ята буває як дика, так і домашня. Вона може рости в лісі або ж на дачній чи присадибній ділянці. Продовжувати читання Дика і домашня лікувальна перцева м’ята – корисні і лікувальні властивості і протипоказання.
Мандарин – корисні властивості і шкода для здоров’я. У чому користь, калорійність і які вітаміни в мандаринах.
Мандарини потрапили до Європи з Китаю та В’єтнаму на початку 19-го сторіччя і дуже швидко завоювали усю територію Середземномор’я. Наразі їх вирощують в Італії, Іспанії, на півдні Франції, у Японії, Китаї та інших країнах з достатньою кількістю тепла та вологи. Продовжувати читання Мандарин – корисні властивості і шкода для здоров’я. У чому користь, калорійність і які вітаміни в мандаринах.
Шкода і користь апельсинів: калорійність, склад і корисні властивості апельсинів.
Апельсин – це представник сім’ї цитрусових дерев. Цей фрукт потрапив до Європи через руки португальських мореплавців, і тепер він росте у всіх країнах зі сприятливими для цього кліматичними умовами. Цей прекрасний фрукт вживався у їжу і використовувався у медичних цілях ще до нашої ери, адже вже тоді людям були відомі його корисні властивості. Продовжувати читання Шкода і користь апельсинів: калорійність, склад і корисні властивості апельсинів.
Банан – корисні властивості і протипоказання. Чим корисні банани для організму: склад і вітаміни.
Банан є культовим фруктом для багатьох народів ще з давніх часів. За науковою версією, його Батьківщиною вважаються острова Малайського архіпелагу. У стародавніх людей, що проживали на тій території, банани слугували своєрідним аналогом гарніру до основної страви – риби. Під час подорожей Тихоокеанськими островами, жителі різних країн запасалися цим смачним фруктом і поширювали його теренами світу все далі і далі. Продовжувати читання Банан – корисні властивості і протипоказання. Чим корисні банани для організму: склад і вітаміни.
Корисні властивості петрушки і протипоказання. Чим корисна петрушка для чоловіків і жінок – заготівля петрушки на зиму.
Батьківщиною петрушки по праву можна вважати Грецію. Стародавні греки в основному використовували її як декоративний реквізит під час релігійних обрядів. Переможці спортивних змагань нагороджувалися вінками, сплетеними із зелені петрушки. Такі ж вінки дарувалися коханим.
Чим корисний часник для організму людини – користь і шкода, вітаміни, властивості і склад часнику.
Часник – це багаторічна трав’яниста рослина висотою 40-50 см., Цвіте в літній час зеленувато-білими квіточками, зібраними в кулясті парасольки разом з малесенькими цибулинами. Цибулина білого або рожевого кольору побудована з 3-18 зубків.