Квашена капуста має одну незрозумілу властивість. Вона кожен раз виходить різною за смаком, навіть, якщо робить її одна і та ж господиня, по одному і тому ж рецепту. Заготовлюючи капусту на зиму, ніколи не знаєш напевно, яка вона вийде. Щоб капуста в будь-якому випадку вийшла смачною, слід скористатися старими рецептами соління і згадати деякі хитрощі. Продовжувати читання Як солити капусту в бочці на зиму – старий рецепт, перевірений поколіннями
Категорія для заготовки на зиму: Квашена капуста
Заморожена квашена капуста на зиму: кращий спосіб зберігання в морозильній камері
Останнім часом багато господинь відмовляються від заготовок овочів на зиму. Але це лише тому, що ніде зберігати всі ці банки з різноманітною консервацією. Льохів вже немає, а в коморах, часом, занадто тепло. Якщо банки з маринованими овочами стоять нормально, то квашені овочі перекисають і стають неїстівними. Деякі соління можна заморозити і квашена капуста в їх числі. Продовжувати читання Заморожена квашена капуста на зиму: кращий спосіб зберігання в морозильній камері
Квашена цвітна капуста – корисна закуска на зиму
Кучеряву або цвітну капусту, зазвичай, варять, смажать, використовують, в основному, для приготування перших і других страв. І вкрай рідко її маринують або квасять – а марно. У кольоровій капусті міститься маса вітамінів і при солінні всі ці вітаміни зберігаються, на відміну від других способів приготування, де суцвіття піддаються термічній обробці. Продовжувати читання Квашена цвітна капуста – корисна закуска на зиму
Квашена пекінська капуста на зиму, майже по-корейськи
Корейська кухня відрізняється своїми соліннями. Часом дуже складно просто так проходити повз ряди на ринку, де продається ця смакота, і нічого не спробувати. Моркву по-корейськи знають уже всі, але квашена пекінська капуста «кімчі», все ще для нас новинка. Почасти це через те, що існує безліч способів, як приготувати квашену капусту «кімчі», і кожен з цих рецептів претендує на звання найбільш правильного. Продовжувати читання Квашена пекінська капуста на зиму, майже по-корейськи
Квашена зелена капуста, або кришиво на зиму по старому рецепту
Рецепт кришива зародився ще в старі добрі часи, коли господині не викидали продукти, а намагалися зберегти якомога більше з урожаю. Традиційно кришиво готують із зеленого листя капусти, яке не входить до качану, а лопухами оточує щільний вилок. Зараз їх обрізають і викидають, але раніше, це була необхідна складова для капусняків і борщів. Продовжувати читання Квашена зелена капуста, або кришиво на зиму по старому рецепту
Як солити капусту в розсолі в банці
Деякі сорти капусти не відрізняються соковитістю, а зимові сорти і зовсім бувають «дубовими». Використовувати для салатів, або борщів таку капусту неможливо, але її можна заквасити в розсолі. Зазвичай таку капусту заквашують в трилітрових банках, і засолюють у міру необхідності весь рік. Цей вид закваски хороший тим, що при ньому капуста виходить завжди. Продовжувати читання Як солити капусту в розсолі в банці
Оригінальна смачна квашена капуста з овочами
Капусту можна квасити не тільки з морквою. Пропонуємо вам дуже простий рецепт неймовірно смачної капусти квашеної з овочами. Продовжувати читання Оригінальна смачна квашена капуста з овочами
Квашена капуста з кмином і морквою на зиму
Капуста квашена з морквою і кмином – це дуже простий і смачний рецепт. Вам знадобиться мінімум часу та інгредієнтів для приготування. Продовжувати читання Квашена капуста з кмином і морквою на зиму
Салат з квашеної капусти або капуста провансаль з яблуками і ягодами – смачний швидкий рецепт салату.
Пропонуємо вам два способи приготування смачної квашеної капусти з ягодами та яблуками. Продовжувати читання Салат з квашеної капусти або капуста провансаль з яблуками і ягодами – смачний швидкий рецепт салату.
Як квасити капусту в банках, просте приготування з перцем і морквою – покроковий рецепт з фото.
Капусту можна квасити не тільки в бочках і не тільки з морквою. Ми пропонуємо простий цікавий рецепт закваски капусти з перцем та морквою в банках. Продовжувати читання Як квасити капусту в банках, просте приготування з перцем і морквою – покроковий рецепт з фото.