Як засолити ікру сазана смачно – простий рецепт

Сазан досить велика риба. У наших водоймах зустрічаються особини вагою до 20 кг і до 1 метра в довжину. Досить одного сазана і на тиждень, навіть, велика родина буде забезпечена рибними стравами. Якщо як приготувати саму рибу все більш-менш зрозуміло, то як готувати ікру знають не всі. Ми звикли смажити ікру, але, набагато смачніша і корисніша солона ікра. Як солити ікру сазана ми зараз розглянемо.

Насамперед, потрібно акуратно витягнути мішечки ікри з черевця риби. Дійте дуже обережно, щоб не розірвати жовч, інакше і м’ясо риби, і ікра будуть безнадійно зіпсовані.

Складіть мішечки з ікрою в глибоку миску і гострим ножем зробіть в плівці кілька надрізів. Залийте ікру крутим окропом і інтенсивно розмішайте її виделкою. Плівочка миттю злетить з ікри і намотається на веделку. Дочекайтесь поки ікра осядне на дно посуду і злийте воду.

Перекладіть ікру в сито і промийте її холодною водою. Дайте ікрі стекти і знову перекладіть її в мисочку.

Тепер ікра підготовлена і можна приступати до засолюванні. Сазан прісноводна риба і його ікра має дещо прісний смак.

Можна ікру просто посолити, додавши на 1 кг ікри 1 ст. ложку дрібної солі, типу «Екстра». Але для того, щоб ікра була смачною слід додати ще і 0,5 ч.л. паприки і сік половинки лимона. Перемішайте ікру, щоб сіль добре розчинилася. Влийте в ікру 100 гр рафінованої олії і знову перемішайте. Розкладіть ікру по маленьких баночках, закрийте їх кришками і поставте в холодильник.

А тепер, потрібно набратися терпіння і добу почекати, поки ікра сазана засолиться. Бутерброди з солоною ікрою сазана дуже смачні і корисні. Звичайно, це не червона ікра, але і у річковій рибі є свої принади.

Дивіться відео, як солити ікру сазана правильно, просто і швидко: