Як засолити маслюки на зиму гарячим способом

Маслюки відносять до другої категорії грибів, а шкода. Молоденькі маслюки дуже смачні в будь-якому вигляді і є найсмачнішою закускою у маринованому чи солоному вигляді. Як солити маслюки на зиму смачно та правильно ми зараз і розглянемо.

Багато господинь терпіти не можуть маслюки через те, що їх важко чистити. Слизька шкірка зводить з розуму, особливо, якщо грибочки маленькі. Але, тим не менш, господині наполегливо чистять гриби, витрачаючи на це багато годин. Адже, вважається, що шкірка у маслюків гірка і ніхто не хоче ризикувати і зіпсувати такий цінний продукт. Поспішаю вас запевнити, що гірка шкірка у маслюків – це не більше ніж казки. Якщо хочете, можете очистити шкірку у великих грибів та залишити у маленьких. Це абсолютно ніяк не впливає на їх смак. Маслюки з шкіркою так само смачні, як і без неї.

Якщо грибочків дуже багато, спробуйте обмежитися лише стандартним очищенням від лісового сміття і промиванням грибів в декількох водах.

Існує кілька способів засолювання маслюків на зиму: холодний і гарячий.

Холодний спосіб для тих господинь, у яких є холодний погріб і багато місця в ньому. Мешканки квартир можу солити маслюків гарячим способом, бо це швидко, безпечно і дуже смачно.

Для засолювання 1 кг маслюків потрібно:

  • 60 гр солі;
  • 30 гр цукру;

спеції:

  • перець горошком;
  • гвоздика;
  • лавровий лист;
  • пару парасольок кропу;
  • часник;
  • рослинна олія – приблизно, 50гр, на кожну банку.

Закип’ятіть в каструлі воду з сіллю і цукром. Засипте в киплячий розсіл гриби і відварюйте їх протягом 15 хвилин. Додайте спеції і відварюйте гриби ще 5 хвилин.

При варінні необхідно шумівкою знімати піну і стежити, щоб вони ледь кипіли, а не вистрибували з каструлі.

Після закінчення 20 хвилин відварювання, відкиньте маслюки на друшляк і дайте їм стекти.

У чисті (стерилізовані) банки розкладіть відварені маслюки і, за бажанням, можна перекласти їх нарізаним на тонкі слайси часничком.

Влийте в кожну банку по 50 гр рослинної олії, закрийте банку, струсіть і поставте в прохолодне і темне місце на 5-7 днів.

Після цього, маслюки можна подавати на стіл або залишити на подальше зберігання.

Дивіться на відео ще один рецепт, як солити маслюки на зиму смачно та правильно: