Маслюки відносять до другої категорії грибів, а шкода. Молоденькі маслюки дуже смачні в будь-якому вигляді і є найсмачнішою закускою у маринованому чи солоному вигляді. Як солити маслюки на зиму смачно та правильно ми зараз і розглянемо.
Інгредієнти: Маслюки, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Цукор, Часник
Багато господинь терпіти не можуть маслюки через те, що їх важко чистити. Слизька шкірка зводить з розуму, особливо, якщо грибочки маленькі. Але, тим не менш, господині наполегливо чистять гриби, витрачаючи на це багато годин. Адже, вважається, що шкірка у маслюків гірка і ніхто не хоче ризикувати і зіпсувати такий цінний продукт. Поспішаю вас запевнити, що гірка шкірка у маслюків – це не більше ніж казки. Якщо хочете, можете очистити шкірку у великих грибів та залишити у маленьких. Це абсолютно ніяк не впливає на їх смак. Маслюки з шкіркою так само смачні, як і без неї.
Якщо грибочків дуже багато, спробуйте обмежитися лише стандартним очищенням від лісового сміття і промиванням грибів в декількох водах.
Існує кілька способів засолювання маслюків на зиму: холодний і гарячий.
Холодний спосіб для тих господинь, у яких є холодний погріб і багато місця в ньому. Мешканки квартир можу солити маслюків гарячим способом, бо це швидко, безпечно і дуже смачно.
Для засолювання 1 кг маслюків потрібно:
- 60 гр солі;
- 30 гр цукру;
спеції:
- перець горошком;
- гвоздика;
- лавровий лист;
- пару парасольок кропу;
- часник;
- рослинна олія – приблизно, 50гр, на кожну банку.
Закип’ятіть в каструлі воду з сіллю і цукром. Засипте в киплячий розсіл гриби і відварюйте їх протягом 15 хвилин. Додайте спеції і відварюйте гриби ще 5 хвилин.
При варінні необхідно шумівкою знімати піну і стежити, щоб вони ледь кипіли, а не вистрибували з каструлі.
Після закінчення 20 хвилин відварювання, відкиньте маслюки на друшляк і дайте їм стекти.
У чисті (стерилізовані) банки розкладіть відварені маслюки і, за бажанням, можна перекласти їх нарізаним на тонкі слайси часничком.
Влийте в кожну банку по 50 гр рослинної олії, закрийте банку, струсіть і поставте в прохолодне і темне місце на 5-7 днів.
Після цього, маслюки можна подавати на стіл або залишити на подальше зберігання.
Дивіться на відео ще один рецепт, як солити маслюки на зиму смачно та правильно: