Як засолити грузді гарячим способом в банках

Найскладніше в засолюванні груздів – це відмити їх від лісового сміття. Капелюшок груздів має воронкоподібну форму і в цій воронці накопичується сухе листя, пісок та інше сміття. Однак, грузді занадто смачні і це змушує змиритися з роботою по очищенню грибів. Продовжувати читання Як засолити грузді гарячим способом в банках

Як солити чорні грузді на зиму – холодний спосіб

При заготівлі чорних груздів на зиму, слід дотримуватися обережності. На відміну від білих груздів, чорні відносяться до грибів третього сорту, що означає «умовно-їстівні». Звичайно, отруїться ними не можна, але і розлад шлунка нам ні до чого. Тому, читаємо рецепт, і солимо чорні грузді правильно. Продовжувати читання Як солити чорні грузді на зиму – холодний спосіб

Як солити білі грузді гарячим способом на зиму – простий рецепт

Білі грузді відносяться до грибів першої категорії, а це означає, що грузді їстівні і отруїтися ними дуже складно. Готувати білі грузді можна будь-яким способом, а особливо гарні білі грузді для засолювання. Починаючи вже з липня і до вересня можна вирушати в ліс за цими смачними і корисними грибами, а рецепт засолювання можна прочитати трохи нижче. Продовжувати читання Як солити білі грузді гарячим способом на зиму – простий рецепт

Як солити сухі грузді на зиму

Раніше грузді збирали цілими возами і засолювали на зиму в бочках. Сухі грузді візуально відрізняються від своїх родичів, і їх можна сплутати з поганками, і тільки знавці можуть відрізнити сухий груздь, від неїстівного гриба. Продовжувати читання Як солити сухі грузді на зиму