Як солити сироїжки на зиму – гарячий і холодний спосіб

Сироїжки можна їсти сирими, але задоволення від цього мало. Вони їстівні, але не дуже смачні. Смак вони набирають, якщо їх засолити. Як солити сироїжки, і які гриби вибрати, ми зараз і поговоримо. Багато любителів тихого полювання не раз бачили сироїжки в лісі і знають, що колір капелюшки у сироїжок може бути різним. І треба сказати, що це не єдина відмінність між сироїжками. Колір капелюшка говорить про смак гриба. Продовжувати читання Як солити сироїжки на зиму – гарячий і холодний спосіб

Як солити сухі грузді на зиму

Раніше грузді збирали цілими возами і засолювали на зиму в бочках. Сухі грузді візуально відрізняються від своїх родичів, і їх можна сплутати з поганками, і тільки знавці можуть відрізнити сухий груздь, від неїстівного гриба. Продовжувати читання Як солити сухі грузді на зиму

Як засолити вовнянки на зиму – два способи посолу

В Україні засолювання вовнянок є звичайною справою. В Європі ж ці гриби вважаються отруйними, і грибники їх обходять стороною. Як завжди, істина знаходиться десь посередині. Вовнянки ( також називають: мохначка, рижок березовий, скрипух) відносяться до умовно їстівних грибів, але якщо їх правильно засолити, проблем не буде. Продовжувати читання Як засолити вовнянки на зиму – два способи посолу

Як сушити печериці в домашніх умовах – популярні способи

Сушені печериці – смачна і корисна заготовка, яка допоможе приготувати безліч страв. Пропонуємо вам кілька варіантів сушіння грибів. Продовжувати читання Як сушити печериці в домашніх умовах – популярні способи

Гриби лисички мариновані на зиму

Грибочки – це одна з найсмачніших зимових заготовок. Тому пропонуємо вам простий рецепт маринування лисичок. Продовжувати читання Гриби лисички мариновані на зиму

Як правильно зберігати сушені гриби в домашніх умовах.

Поговоримо про важливі правила зберігання сушених грибів. Підходити до цього треба з високою долею серйозності. Якщо ви відхилитесь від основних застережень та рекомендацій, то заготовлені на зиму гриби вже стануть непридатними до споживання. Щоб такого не було, ознайомтесь із даним матеріалом.

Продовжувати читання Як правильно зберігати сушені гриби в домашніх умовах.

Як правильно сушити гриби в домашніх умовах і способи сушіння, правильне зберігання сухих грибів.

Сушені гриби – це одна з найпростіших заготовок, яку можна використовувати для всього. Сушені  гриби треба тільки замочити на кілька годин перед використанням, і ви зможете робити з них супи, соуси, додавати в різні страви. Продовжувати читання Як правильно сушити гриби в домашніх умовах і способи сушіння, правильне зберігання сухих грибів.

Просте маринування грибів в домашніх умовах – способи маринування грибів в банках на зиму.

Мариновані гриби – це дуже смачно. Але щоб правильно їх приготувати, необхідно знати про деякі нюанси. Саме про них ми зараз і розкажемо. Продовжувати читання Просте маринування грибів в домашніх умовах – способи маринування грибів в банках на зиму.

Холодне засолювання грибів на зиму – домашній рецепт як солити гриби холодним способом.

Солені гриби – це дуже смачно, тому пропонуємо вам простий рецепт засолювання грибів холодним способом. Продовжувати читання Холодне засолювання грибів на зиму – домашній рецепт як солити гриби холодним способом.

Способи заготівлі грибів на зиму. Первинна механічна чистка та обробка грибів

Гриби – це завжди дуже смачно, тому варто їсти їх не тільки в сезон, а і заготовувати на зиму. Зараз ми поговоримо про те, як правильно підготувати грибочки до різних видів заготівлі. Продовжувати читання Способи заготівлі грибів на зиму. Первинна механічна чистка та обробка грибів