Торт Грільяж з волоськими горіхами і масляним кремом - смачний та простий

Торт Грільяж з волоськими горіхами і масляним кремом – смачний та простий

Ви вже шукаєте рецепт новорічного торта? Хочете здивувати всіх своїми кондитерським талантами, але в передсвятковій метушні немає бажання довго стирчати на кухні? Тоді ви вже знайшли простий і оригінальний рецепт торта, який можна зробити як на Новий рік, так і на день народження. Це дуже смачний та простий у виконанні домашній торт Грільяж.Покроково оформлений фото-рецепт я хочу запропонувати вам і розповім як спекти неймовірно смачний горіховий торт без борошна, на повне приготування якого у вас піде, від сили, не повні дві години.

І так, знайомтеся – домашній горіховий торт на вафлі. Корж-безе з волоськими горіхами, доповнений кремовим прошарком з масла зі згущеним молоком і вкритий шоколадною глазур’ю. Таке поєднання смаків, ароматів і текстур нікого не залишить байдужим. Список продуктів для десерту простий.

Горіховий корж:

  • цукор – 200 гр;
  • волоські горіхи мелені – 250 гр;
  • волоські горіхи рубані – 50 гр;
  • сметана – 3 ст.л.;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • вафельний корж – 1 шт.

Крем:

  • вершкове масло – 100 гр;
  • згущене молоко варене – 200 гр;
  • коньяк – 2 ст.л.

Шоколадна глазур:

  • чорний або молочний шоколад – 100 гр;
  • жирні вершки – 80 гр.

Як зробити горіховий торт Грільяж

Насамперед, займемося горіховим коржем. Випікаємо його як рекомендує покроковий рецепт з фото, на який ви потрапите пройшовши за посиланням. Після того, готовому коржу даємо повністю охолонути.

Білково-горіховий корж для торта

Поки горіховий корж доходить до потрібного нам стану, нам нудьгувати ніколи – зіб’ємо масляний крем з вареним згущеним молоком. Залиште його на кухні до запитання: в холодильнику він затвердіє і доведеться повторно чекати розм’якшення масла.

Масляний крем з вареним згущеним молоком для торта

Верх і боки горіхового напівфабрикату змащуємо кремом і вирівнюємо. Ставимо наше творіння в холодильник, щоб крем затвердів, мінімум на півгодини.

Простий горіховий торт з волоськими горіхами

Глазур для цього торта, в принципі, може бути будь-яка. Та, яку роблю я, готується за пару хвилин. Просто розтопіть на водяній бані або самому повільному вогні поламану шоколадку з вершками. Чим вершки жирніші, тим краще. Якщо ви взяли вершки з жирністю менше 25%, то беріть їх тільки 50 гр і додатково покладіть 15-грамовий шматочок масла. Остудіть готову шоколадну глазур перед нанесенням на крем до кімнатної температури. Слідкуйте, щоб вона не розтопила масло.

Домашній торт з горіховим безе і масляним кремом

Залишилося тільки прикрасити торт. Робиться це просто. Акуратно вилийте глазур на торт. Я розрівняйте її чайною ложкою, формуючи нерівності і допомагаючи стекти на боки красивими смужками. Перед дегустацією відправте торт в холодильник, щоб глазур повністю затверділа. На це знадобиться не більше 10-15 хвилин.

Простий горіховий торт з волоськими горіхами

Після цього, смачний домашній торт з горіховим безе і масляним кремом можна подавати до столу і чекати захоплених відгуків від своїх гостей.

Домашній торт з горіховим безе і масляним кремом

Повірте, одним шматочком ніхто не обмежиться навіть в кінці застілля. ?

Простий горіховий торт з волоськими горіхами

Сподіваюся, що мій простий горіховий торт без борошна поповнить ваш набір рецептів святкових та новорічних тортів. Смачних вам шедеврів!