Цукрова кольорова глазур для торта, печива або паски на воді – простий рецепт пісної глазурі

Сьогодні я зруйную ваші ілюзії про те, що кольорову глазур готувати складно.  Насправді, це зовсім не так. Готується така глазур на воді без додавання яєць та жирів. Вона стане чудовою прикрасою для торта, пасок чи іншої випічки. А оскільки кольорова глазур не містить яєць, то її й у піст можна.  Яскраві кольори глазурі зроблять навіть буденну страву святковою та красивою.

Пісна цукрова кольорова глазур на воді

Інгредієнтів усього три: пів кілограма цукрової пудри, тепла вода й харчовий барвник.

Як приготувати пісну глазур з барвниками

Для початку цукрову пудру необхідно просіяти й додати 6 столових ложок води та харчовий барвник. Ставимо одержану масу на слабкий вогонь і постійно помішуємо дерев’яною ложечкою. Коли сироп став густим та блискучим, це означає, що він готовий.  Не повірите, але це все.  Ось так швидко та просто готується кольорова глазур.

Прикраси з глазурі бувають різні.  Наприклад, ви можете налити глазур у кондитерський мішок (або у звичайний пакетик з невеличким розрізом) і зробити візерунки на вашій випічці.  Для малювання глазур’ю можна використати й простий пластиковий файл.

Пісна цукрова кольорова глазур на воді

А щоб прикрасити торт або паску, достатньо розрівняти гарячу глазур за допомогою спатули або широкого ножа.