Тісто для млинців на кефірі, кислому молоці або сироватці

Цей простий рецепт тіста для млинців можна сміливо вважати універсальним, тому що для його приготування підійдуть будь-які кисломолочні продукти. Млинці на кефірі, кислому молоці або сироватці, в підсумку, будуть у міру товсті, ніжні, матимуть дірочки та неабиякий смак і аромат. Такі млинці – це відмінне доповнення до кави або чаю та чудова основа для рулетів із начинкою (зазвичай, сирною). Тому цей покроковий рецепт із фотографіями вартий того, аби бути в записній кулінарній книжці кожної господині.

Складники:

  • 1 куряче яйце;
  • 1 ст. л. картопляного крохмалю;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 150 мілілітрів кислого молока (кефіру або сироватки);
  • 5-6 ст. л. пшеничного борошна в/с;
  • 2 ст. л. рослинної олії (без запаху) + 1 ч. л. (щоб змащувати сковороду);
  • дрібка ванілі;
  • пів ч. л. соди.

Як зробити тісто для млинців на кефірі, кислому молоці або сироватці

Правильно замішувати млинцеве тісто в зручній посудині. Для цього в ній потрібно з’єднати яйце, цукор та ваніль. Цукровий пісок варто додавати орієнтуючись на власний смак або, в залежності від того, з чим у результаті планується їх подавати. Якщо доповненням до млинців потім буде варення або згущене молоко, то вистачить двох ложок, а якщо сметана або взагалі начинки не буде, тоді краще всипати три ложки цукру.

Тісто для млинців на кефірі, кислому молоці або сироватці

Потім, до маси, що утворилася, необхідно додати харчової соди. Влити тепле кисле молоко, кефір або сироватку. Кисле молоко викликає оманливе враження, що суміш густа, але добре перемішавши її та збивши в блендері, виявиться, що вона має потрібну консистенцію. Потім, слід влити олії, котра не має запаху. Перемішати все. Суміш у цей момент буде пінитися через те, що відбуватиметься взаємодія соди та обраного кисломолочного продукту.

Тісто для млинців на кефірі, кислому молоці або сироватці

Муку вищого сорту необхідно просіяти. Дехто робить це декілька разів, аби вона якомога більше наситилася киснем. Таким чином, їм вдається приготувати легкі й більш повітряні млинці на кефірі.

Борошно, змішане з крохмалем, необхідно з’єднати з рідкою частиною тіста та перемішати.

Тісто для млинців на кефірі, кислому молоці або сироватці

Не треба переживати, якщо в тісті, на цьому етапі, будуть грудочки, його ще потрібно збити протягом однієї хвилини в блендері й за цей час млинцеве тісто стане ідеальним і готовим до випічки млинців. Якщо воно вийшло трохи рідкуватим, то додавши трохи борошна й збивши його ще раз блендером, вдасться все легко виправити.

Тісто для млинців на кефірі, кислому молоці або сироватці

“Правильне” тісто для млинців повинно без перешкод стікати з ополоника (як на фото).

Тісто для млинців на кефірі, кислому молоці або сироватці

Після цього, залишається лише напекти багато млинців. Дуже зручно це робити в спеціальній сковорідці з низькими бортиками. Готовими млинцями можна ласувати просто так, а можна начинити їх, наприклад, сиром із ківі.

Млинці на кефірі, кислому молоці або сироватці з дірочками

Млинці за цим рецептом покриті апетитними дірочками й мають неперевершено ніжний смак.