Млинцевий пиріг з м’ясом у духовці

Якщо мати трохи зайвого часу, готуючись до святкового застілля, то вийде здивувати гостей пирогом із млинців з м’ясом. Це зовсім нескладно. Такий рецепт стане в пригоді тим, хто святкує, наприклад, масницю великою родиною. Якраз тоді ця закуска буде вкрай необхідною.

Подається млинцевий пиріг із м’ясом холодним. Він прекрасно тримає форму та має дуже приємний смак. Покроковий рецепт із фото допоможе розібратися детальніше з усіма тонкощами приготування цієї страви.

Складники

Начинка для пирога:

  • 1 склянка питної води;
  • 2 ріпчасті цибулини;
  • 1 морквина;
  • 2 лаврові листи;
  • 60 грамів свіжого м’яса;
  • 1 часниковий зубок;
  • третина ч. л. солі;
  • чверть ч. л. чорного перцю у меленому вигляді;
  • чверть ч. л. меленого коріандру;
  • 3 гілочки кропу.

Для млинців:

  • пів літра молока (3,6% жирності);
  • 2 курячі яйця (Д-1);
  • 200 грамів пшеничної муки;
  • щіпка солі;
  • 1 ч. л. цукрового піску;
  • 40 мілілітрів рослинної олії;
  • листя зеленого салату (для презентації).

Як приготувати млинцевий пиріг з м’ясом у духовці

Щонайперше, необхідно приготувати начинку з м’яса. У зручну посудину, в якій можна тушкувати на плиті, слід помістити шматки м’яса, розрізану начетверо очищену цибулину та шматочки моркви. Потім, все потрібно посипати спеціями та залити водою. Після цього, м’ясо з овочами повинно тушкуватися під закритою кришкою до готовності на середньому вогні.

Тушкуємо м'ясо для начинки

Готове тушковане м’ясо треба подрібнити м’ясорубкою. Цибулю нарізати кубиками та обсмажити на маслі. Потім, з’єднати її з фаршем і перемішати все.

Фарш для начинки млинців

Приготувавши м’ясну начинку, можна пекти млинці. Спершу, слід збити яйця з цукром і сіллю, потім, додати чверть порції борошна та збити все, скориставшись міксером. Після, додаючи по черзі молоко й борошно, треба продовжувати збивати тісто. Так робиться для того, щоб не було грудочок.

250 мілілітрів готового тіста потрібно відлити в окрему посудину й відставити в сторону.

Потім, слід напекти млинців на розігрітій сковороді на зовсім невеликій кількості олії.

Після всіх приготувань, прийшла черга формувати млинцевий пиріг. Для цього потрібна форма для випічки, в якої знімаються борти (d=24 см). Її дно потрібно застелити одним млинцем, а бортики накрити ще чотирма.

Млинці для пирога

У решту млинців необхідно загорнути м’ясну начинку й згорнути їх акуратними рулетиками. Один з них слід розмістити в центрі форми, й рухаючись по колу, заповнити всю поверхню дека млинцевими начиненими трубочками.

збираємо пиріг

По завершенні цього процесу, (в результаті, мало б вийти 2 яруси), потрібно подрібнити кріп і змішати його з тістом, яке стояло в стороні, й залити цією ароматною сумішшю всі млинці.

Млинцевий пиріг з м'ясом в духовці

Млинці, що звисають із бортиків, слід загорнути всередину й накрити їх млинцем.

Пиріг перед випічкою

Пектися пиріг повинен у розігрітій до 200 °С духовці, накритий фольгою, протягом 20 хвилин. Вийнявши його з духовки, відразу ж, виймати пиріг не слід, він повинен остигнути в формі.

Коли млинцевий пиріг із м’ясом охолоне, його треба перенести на плоску велику тарілку, краї якої можна прикрасити соковитим листям зеленого салату.

Млинцевий пиріг з м'ясом в духовці

Готовий млинцевий пиріг із м’ясом не може не приваблювати.

Млинцевий пиріг з м'ясом в духовці

У розрізаному вигляді м’ясний млинцевий пиріг невимовно радує око. Ознайомившись з усіма нюансами рецепту, кожній господині захочеться почаклувати над таким кулінарним шедевром у себе на кухні.