Смачне домашнє морозиво крем-брюле на молоці та без яєць

Сьогодні несподівано згадався неповторний смак з дитинства – карамельне морозиво крем-брюле. Не довго думаючи я вирішила приготувати власноруч смачний домашній десерт. В моїй кулінарній книзі знайшовся відповідний рецепт. Отже, сьогодні готую ароматне домашнє морозиво крем-брюле на молоці, що відрізняється неповторним карамельним присмаком. Його дуже просто та швидко можна приготувати в домашніх умовах кожна господиня.
Даний рецепт готується без сирих яєць, тому, такими ласощами можна сміливо пригощати дітлахів в будь-яку пору року. Запрошую усіх приєднатися і приготувати цю освіжаючу смакоту разом зі мною. Мій покроково оформлений рецепт допоможе зробити все правильно та швидко.

Інгредієнти для морозива «Крем-брюле»:

  • незбиране молоко (бажано 6% жирності) – 500 мл;
  • вершки (жирності 33% і більше)- 250 мл;
  • сухе молоко – 60 гр;
  • цукор – 150 гр;
  • кукурудзяний крохмаль – 20 гр.

Для карамелі:

  • молоко – 100 мл;
  • цукор – 100 гр.

Як в домашніх умовах зробити морозиво крем-брюле 

Перший крок – приготування карамелі. Робиться вона максимально просто. В сухий сотейник чи каструлю з товстим дном насипаємо цукор та ставимо на середній вогонь. Чекаємо, поки він почне плавитися.

Карамельне морозиво з молока без яєць

Щоб цукор не пригорів у процесі нагріву масу перемішуємо ложкою. Після повного розплавлення цукру продовжуємо прогрівати масу, поки вона не набуде золотисто-коричневого відтінку. Але не перетримайте карамель на вогні, щоб уникнути небажаної гіркоти.

Карамельне морозиво з молока без яєць

Далі, в карамель потрібно влити гаряче молоко. Робимо це дуже обережно, щоб не обпектися гарячими бризками. Якщо утвориться карамельна грудка, то продовжуємо нагріваємо та розмішуємо масу до її розчинення. При нагріванні не даємо карамелі закипіти.

Домашнє морозиво Крем-брюле - домашнє морозиво без яєць

Другий крок – варимо молочний кисіль. В каструльку всипаємо сухе молоко та цукор, доливаємо частину молока (400 мл) і на повільному вогні доводимо до кипіння.

В молоці, що залишилось, розводимо крохмаль і тонкою цівкою виливаємо в гаряче молоко. Варимо молочний кисіль до появи бульбашок при постійному перемішуванні.

Домашнє морозиво пломбір з сухого молока з крохмалем і без яєць

Далі поєднуємо готовий молочний кисіль та карамель.

Домашнє морозиво Крем-брюле - домашнє морозиво без яєць

Охолоджені вершки збиваємо до густоти.

Домашнє морозиво пломбір з сухого молока з крохмалем і без яєць

В остиглу молочно-карамельну масу вводимо вершки та ретельно перемішуємо. Викладаємо масу до морожениці та витримуємо у морозильній камері за інструкцією.

Домашнє морозиво Крем-брюле - домашнє морозиво без яєць

За відсутності спеціального пристрою, можна заморозити масу в звичайному харчовому контейнері. В процесі заморозки 3-4 рази (приблизно з інтервалом в 1 годину) перемішуємо чи навіть збиваємо суміш, щоб в результаті морозиво набуло правильної структури.

Домашнє морозиво Крем-брюле - домашнє морозиво без яєць

Щоб поласувати смачним домашнім крем-брюле, накладаємо собі порцію у спеціальні креманки або наповнюємо вафельні стаканчики. Для цього можна заздалегідь купити в магазині вафельні ріжки або приготувати вафлі самостійно. Спеціальною ложкою формуємо апетитні кульки морозива та викладаємо їх в обрану для подачі ємність.

Домашнє морозиво Крем-брюле - домашнє морозиво без яєць

Домашнє морозиво крем-брюле без яєць – відео-рецепти

Перший відео-рецепт, який хочу запропонувати в доповнення до запропонованого вище – крем-брюле на згущеному молоці. Виходить ніжна та смачну структура без кришталиків льоду.

Ще один варіант приготування ласощів з вареним згущеним молоком але , цього разу, на пектині.

І останній, зовсім простий відео-рецепт, який хочу тут запропонувати. При такому способі приготування потрібно мати всього три складові: молоко, вершки та варене згущене молоко. Отже, якщо ви шанувальниця простих та легких рецептів, то неодмінно скористайтесь.

Сподіваюсь, що ви вже переконались, що домашнє морозиво – смачний десерт, що дуже легко зробити власноруч. Тож обов’язково спробуйте приготувати цей десерт самостійно. вам неодмінно сподобається! І… не соромтеся, накладайте собі порцію побільше. 😉