Картопля тушкована з куркою в каструлі – швидка та смачна друга страва

Гадаю, зі мною погодиться кожна господиня та кожен кухар, що для приготування ситних других страв найчастіше використовуються два продукти – картопля та куряче м’ясо. Хочу зазначити, що ці гастрономічні компоненти відмінно поєднуються між собою. Отже, скористаймося цим та приготуємо поживну страву, яка називається просто – картопля тушкована з куркою. Готувати її можна як в мультиварці, так і  в каструлі. Цього разу я обираю другий варіант приготування. Цей рецепт неодмінно сподобається господиням, що не мають багато часу на куховарство та віддають перевагу простим стравам «без заморочок». Мій детальний та покроково оформлений рецепт з фото продемонструє, як можна без зайвого клопоту приготувати тушковану картоплю з куркою.

Необхідні інгредієнти:

  • 600 гр м’яса курки;
  • 5-7 бульб картоплі;
  • 1 морквина;
  • 1 цибуля ріпчаста;
  • 40 мл соняшникової олії;
  • сіль, спеції – за смаком;
  • свіжа зелень – невеликий пучок.

Як тушкувати курку з картоплею у каструлі

Для приготування нашої страви беремо необхідну порцію курятини. Можна використовувати не лише філе чи курячий гуляш, але і м’ясо на кості (гомілки, стегна, крила). Великим кухарським ножем нарізаємо курку (у випадку з м’ясом на кості – рубаємо сокиркою) на порційні шматочки. Промиваємо їх водою, викладаємо в сотейник чи каструлю з товстим дном та смажимо на олії.

Поки шматочки м’яса готуються, очищуємо овочі. Далі, натираємо моркву та подрібнюємо цибулю кубиками або тонкими півкільцями. Овочеву нарізку додаємо в сотейник до м’яса та продовжуємо тушкувати.

В цей час очищуємо бульби картоплі та промиваємо.

Підготовлену картоплю нарізаємо кубиками та викладаємо її в сотейник до м’яса з овочами.

Заливаємо компоненти страви кип’яченою водою в такій кількості, щоб верхній шар картоплі був вкритий водою приблизно на половину (показано на фото). На даному етапі страву солимо та додаємо спеції.

На повільному вогні тушкуємо наявні в каструлі продукти до готовності картоплі.

На завершення, посипаємо тушковану картоплю з курятиною подрібненою свіжою зеленню.

Подаємо на стіл та насолоджуємося смачною трапезою!

Тушкована картопля з куркою і овочами – відео-рецепти

Зазвичай, наряду із своїми рецептами, я пропоную і інші варіанти приготування страви, про яку говориться в пості. І сьогоднішня не виключення.

Отже, ця страва готується з курячого філе на сковороді.

Наступний відео-рецепт – тушкована картопля з куркою по-домашньому. Дуже проста, смачна, ситна і не затратна страва.

Про принципи приготування тушкованих страв з м’ясом дізнайтесь з відео від Лазерсона.

Хочу зазначити, що перевагою тушкованих страв є не лише простота приготування, а ще й користь для здоров’я, адже такий вид термічної обробки рекомендований при дієтичному харчуванні.