Яблучний пиріг Чайна троянда із дріжджового тіста – гарний і смачний

Яблуко – це один із самих розповсюджених різновидів фруктів, поласувати яким можна в будь-яку пору року. Отже, пропоную приготувати ароматний, красивий та смачний яблучний пиріг Чайна троянда із дріжджового тіста. Смаковий союз «яблуко-кориця», що давно став класикою кондитерського мистецтва, не залишить байдужим жодного ласуна. Ізюминка такого пирога з яблуками – оригінальне оформлення у вигляді квітки троянди, відтворити яке господиням допоможе мій покроково оформлений рецепт з фото із докладними коментарями до кожного кроку приготування.

Складові:

Дріжджовий яблучний пиріг Роза

для тіста:

  • молоко – 120 мл;
  • пресовані дріжджі – 15 гр;
  • цукор – 4 ч. ложки;
  • сіль – 1/3 ч. ложки;
  • вершкове масло (розм’якшене)-60 гр;
  • борошно – 270 гр;

для начинки:

  • яблука – 3 шт.;
  • цукор-пісок – 2 ст. ложки;
  • кориця – 1 ч. ложки.

Для випічки знадобиться роз’ємна форма діаметром, приблизно, 24 см.

Як зробити пиріг Чайна троянда з яблуками

Готувати випічку почнемо із замісу тіста. Для дріжджового варіанту традиційно необхідно спочатку приготувати опару. Тож, беремо трохи теплого молока, додаємо до нього цукор та кришимо дріжджі. Перемішуємо до остаточного розчинення інгредієнтів, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в теплі на чверть години.

Після цього, в тісто додаємо трохи солі та розтоплене вершкове масло. Перемішуємо масу до однорідності. В опару просіваємо борошно та замішуємо  тісто. Відставляємо його, приблизно, на годину в тепле місце підійматися.

Дріжджовий яблучний пиріг Роза

Поки тісто дозріває та підходить, підготуємо начинку для пирога. З яблук видаляємо серцевину та нарізаємо тоненькими часточками.

Дріжджовий яблучний пиріг Роза

Дозріле та пишне дріжджове тісто розгортаємо у пласт завтовшки 5 мм приблизно прямокутної форми.

Дріжджовий яблучний пиріг Роза

Нарізаємо лист тіста смужками не ширшими ніж 3-4 см.

Пиріг Чайна троянда з яблук і дріжджового тіста

Далі підготуємо форму для випікання. На дно укладаємо лист пергаменту, змащуємо його та внутрішню поверхню форми рафінованою рослинною олією.

Пиріг Чайна троянда з яблук і дріжджового тіста

На дно форми по колу викладаємо смужки тіста, як показано на наступному фото. Зверху на тісто розкладаємо шматочки яблука.

Пиріг Чайна троянда з яблук і дріжджового тіста

Наступний шар тіста викладаємо по внутрішньому колу таким чином, щоб він частково накривав яблука. Повторюємо рядок з яблуками. Аналогічно викладаємо шари тіста та шматочки яблук до самого центру форми. Кожен наступний рядок яблук намагайтеся розкласти в шаховому порядку до попереднього, щоб отримати ефект пелюсток троянди.

Пиріг Чайна троянда з яблук і дріжджового тіста

Із залишків тіста формуємо своєрідну серцевину бутона нашої випічки у формі троянди. Коли дріжджова випічка сформована, посипаємо її сумішшю цукру та кориці. Залишаємо майбутній пиріг в теплі на чверть години для вистоювання.

Пиріг Чайна троянда з яблук і дріжджового тіста

Далі відправляємо яблучний пиріг в духовку та випікаємо при температурному режимі  200 градусів близько 25 хвилин.

Пиріг Чайна троянда з яблук і дріжджового тіста

На цьому, неймовірно ароматний пиріг з яблуками Чайна троянда готовий до дегустації.

Пиріг Чайна троянда з яблук і дріжджового тіста

Пропоную до перегляду і відео-рецепт яблучного пирога у формі троянди. Переконайтесь ще раз, що ця оригінальна випічка поєднує в собі простоту приготування, красу і чудовий смак М’яке дріжджове тісто і ніжні яблучні пелюстки не залишать вас байдужими.

Який би рецепт ви не обрали, погодьтеся, що приготувати оригінальний домашній пиріг з яблуками зовсім не складно. Головне, готуйте на позитиві, тоді випічка обов’язково вийде вдалою. Смачного!