Салат з пекінської капусти з копченою куркою і огірком – салат Свіжість

Майже кожен українець зустрічає Новий рік за принципом – стіл має виглядати по-багатому, щоб на ньому було вдосталь різноманітних салатів, м’ясних та рибних страв. Щоб усе приготувати, господині витрачають багато часу. А де ж взяти стільки часу, щоб встигнути зробити все до півночі?! Тому, для цього свята намагаюсь обирати смачні страви швидкого приготування. Одна з таких – салат Свіжість. Він складається лише з трьох інгредієнтів, але все одно дивує насиченим та, водночас, свіжим смаком. Крім того, салат з пекінської капусти з копченою куркою і огірком достатньо легкий для шлунка та швидко перетравлюється. Це означає, що під час новорічного бенкету вам не загрожує переїдання. Спробуйте приготувати салат Свіжість за моїм рецептом, а покроково зроблені фото стануть  додатковими помічниками.

Необхідні продукти:

  • грудинка куряча копчена – 300 гр;
  • капуста пекінська – 400 гр;
  • огірок свіжий – 200 гр;
  • оливкова олія чи майонез – за смаком;
  • дрібка солі;
  • перець чорний мелений.

Зміст

Як приготувати салат з пекінською капустою, копченою куркою і огірком

У качана потрібно відрізати нижню частину, щоб було найменш білої основи. Якщо верхне листя зів’яле, його також видаляють. Капусту наріжте дуже дрібною соломкою, складіть в глибоку миску.

Салат з копченою куркою, пекінської капусти та огірків

У огірка обріжте кінчики з обох кінців та розріжте навпіл. Теж нашинкуйте соломкою.

Салат з копченою куркою, пекінської капусти та огірків

Переходимо до копченої курки. Особисто я використовувала копчену грудинку, але можна взяти й стегенце. Але шкірку з нього краще прибрати, щоб залишилося тільки саме м’ясо.

Салат з копченою куркою, пекінської капусти та огірків

Якщо у вас копчене стегенце, то треба м’ясо відокремити від кісток, повирізати хрящі та жилки. Ось чому я завжди обираю грудинку, щоб не витрачати на це дорогоцінний час. Щоб у салаті копчений присмак був більш виразним, м’ясо можна пару хвилин піджарити на пательні чи поставити у микрохвильовку. Будьте обережні, щоб не було скоринки, адже тоді курка в салаті буде жорсткою.

Салат з копченою куркою, пекінської капусти та огірків

Коли курка охолоне, наріжте її кубиками та додайте до інших інгредієнтів. Заправте майонезом чи олією. Посоліть, поперчіть за своїм смаком.

Салат з копченою куркою, пекінської капусти та огірків

Святковий новорічний салат з куркою готовий. Подавати його можна у невеликому салатнику чи плоскій тарілці. Прикрашайте салат свіжою зеленню, наприклад, кропом, руколою чи петрушкою.

Можна спробувати ще і варіант подачі разом з грінками. Це додасть салату з пекінської капусти оригінальності та ситості. Грінки можна купити готові чи зробити їх самостійно. Для цього, скибочки білого батону наріжте кубиками та просто обсмажте їх з усіх сторін на вершковому маслі. Грінки у салат додають перед самою подачею.

Салат з пекінської капусти з копченою куркою – відео-рецепти

Які ще складові можна додати до основного складу, щоб гарантовано отримати смачний салат дізнайтесь з відео-рецептів, які ми зібрали нижче.

Смачного!