Пуффмаффіни є гібридом слойки та мафінів. Це булочки з листкового дріжджового тіста з цукровим прошарком та неабияким смаком. Випічка готується в формі для мафінів. Зверху пуффмаффіни посипаються крихтами хрусткого пісочного тіста. Обов’язково варто навчитися їх готувати, щоб насолодитися чудовим смаком американських булочок. Детальний рецепт з покроковими фото стане хорошим помічником.
Інгредієнти: Вершкове масло, Жовток, Молоко, Солодке листкове дріжджове тісто, Цукор
Кухня: Американська кухня
Складники:
- 1 порція солодкого дріжджового листкового тіста;
- 1 жовток з 1 ст. л. молока, для того, щоб змащувати булочки.
Для посипання:
- 30 грамів муки;
- 15 грамів вершкового масла (охолодженого);
- 15 грамів білого цукру-піску.
Як зробити булочки з листкового дріжджового тіста – пуффмаффіни
Перед формуванням пуффмаффінів необхідно розігріти духовку до 190 °С, а деко для мафінів змастити маслом.
Найзручніше використовувати завчасно приготоване солодке дріжджове листкове тісто. Його потрібно розкачати на робочій поверхні, присипаній борошном, в прямокутний пласт. Щоб надрізи на тісті були рівними можна скористатися лінійкою.
Після цього, пласт необхідно розрізати на квадрати (7х7 см) ножем для піци чи звичайним гострим ножем.
Потім, кути кожного квадратика потрібно з’єднати в центрі (як на фото). У цей момент дуже добре видно всі шари тіста.
Таким чином, слід сформувати всі пуффмаффіни й помістити їх у спеціальні отвори на деку. Потім не щільно накрити їх плівкою та залишити на 20-25 хвилин підростати.
За цей час, варто зайнятися приготуванням посипки для пуффмаффінів.
В окремій посудині треба змішати борошно, цукор і охолоджене масло. Перетерти все на крихти, якими посипатимуться листкові булочки.
У чашці слід змішати виделкою жовток з молоком.
Знявши плівку пуффмаффіни потрібно змастити підготовленим жовтком і молоком, а зверху посипати крихтами.
Після цього, пуффмаффіни необхідно помістити в духовку, приблизно, на 35 хвилин. Час випічки залежить від функцій духовки. Готові булочки з листкового дріжджового тіста треба вийняти з формочок та остудити.
Розламані булочки мають дуже апетитний вигляд.
На фото добре видно прошарки тіста. Такі домашні булочки мають неймовірний ніжний смак і здатні подарувати масу задоволення.